12.8 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Un nou studiu spune că mașinile electrice nu sunt de încredere. Care sunt cele mai rele modele

Deși e atât de mare nevoie de ele, mașinile electrice nu sunt fiabile, potrivit unui nou studiu al celor de la Consumer Reports.

Un nou raport de fiabilitate de la Consumer Reports spune că mașinile electrice mai au un drum lung în ceea ce privește performanța de încredere. Sondajul a peste 300.000 de vehicule a constatat că modelele electrice suferă cu 79% mai multe probleme de întreținere decât mașinile pe benzină. Concomitent, mașinile hibrid plug-in s-au descurcat și mai rău. Acestea au cu 146% mai multe probleme raportate de șoferi, potrivit Yahoo News.

Rezultatele descriu o industrie care încă se luptă să rezolve problemele noii tehnologii de electrificare. Paradoxal, trăim un moment în care vehiculele mai ecologice sunt foarte necesare. Pe măsură ce temperaturile globale cresc, producătorii se întrec pentru a livra pe piață modele cu emisii reduse. Dar în acest ritm vertiginos, fiabilitatea pare să fie o victimă nefericită, cel puțin până acum.

Mașinile electrice nu sunt de încredere. Care sunt cele mai slabe modele

Dintre opțiunile de vehicule electrice chestionate, trei modele s-au remarcat prin experiențe proaste pentru proprietari:

Chrysler Pacifica Plug-In Hybrid

Varianta hibridă plug-in a monovolumului Chrysler a obținut un scor sumbru – 14 din 100 în analiza CR. Proprietarii au raportat o serie de probleme – de la zgomote care semnalează probleme mecanice până la defecțiunea totală a transmisiei. De asemenea, șoferii au spus că deseori au rămas blocați cu mașina.

Audi Q5

SUV-ul hibrid plug-in de lux de la Audi s-a descurcat puțin mai bine. Totuși, a avut note mult sub medie pentru fiabilitate. Proprietarii au detaliat problemele cu motorul, sistemele electrice și caracteristicile de confort menite să îmbunătățească experiența de conducere. Dar de prea multe ori, tehnologia complexă a vehiculului scump a eșuat.

Tesla Model 3

Chiar și Tesla a avut probleme în evaluarea Consumer Reports. În timp ce sistemele de propulsie ale companiei au avut performanțe bune, alte componente ale presupusei inovații Tesla – de la ecrane tactile la alinierea panoului caroseriei – au dezamăgit. Defectele de vopsea, decorurile libere și interfețele greșite sugerează că Elon Musk mai are de lucru înainte ca vehiculele electrice să își atingă promisiunea.

În timp ce unele modele au arătat că tehnologia EV poate oferi transport durabil, ele rămân mai degrabă excepția decât regula. Până când producătorii remediază cauzele profunde din spatele fiabilității lipsite de strălucire, cei care adoptă vehicule electrice ar putea fi nevoiți să se pregătească pentru o călătorie cu probleme.

Latest news
știri