2.9 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

Pavilion imprimat 3D din plastic reciclat. Rezistă în orice tip de mediu, inclusiv în teatrele de război

În timp ce cantitatea de plastic continuă să crească, efectul asupra încălzirii globale este din ce în ce mai mare, conform 3Dnatives.

În ultima vreme, în construcții și arhitectură, multe proiecte propun utilizarea plasticului reciclat. Acest material reprezintă o resursă inepuizabilă și duce la rezultate remarcabile.

Centrul de imprimare 3D Nagami a anunțat o colaborare cu firma de arhitectură Hassell, pentru a proiecta un prototip de pavilion imprimat în întregime în 3D din plastic reciclat. La proiect s-a raliat și To.org, un grup care luptă împotriva încălzirii globale, a inegalității și a poluării oceanelor.

Plasticul poate fi transformat, cu ajutorul imprimării 3D, în filament pentru a face diferite structuri. De exemplu, în California s-au imprimat 10 case 3D din plastic reciclat. În Italia s-a făcut același lucru în cazul bănci publice. De asemenea, compania From Waste to Wind folosește tehnologia de fabricație aditivă pentru a produce turbine eoliene din plastic reciclat.

Pavilion imprimat 3D din plastic reciclat

Prin utilizarea producției aditive, acest pavilion imprimat 3D este personalizabil și transportabil. El a fost fabricat folosind un braț robotic echipat cu o duză capabilă să depună filamente de plastic.

Potrivit firmei de arhitectură, acesta va fi optimizat pentru medii extreme. El va putea să reziste în deșert, zone înzăpezite sau zone de război. Pentru regiunile lumii cu vreme rece, acest pavilion va fi sigilat ermetic cu caneluri exterioare pentru a colecta zăpada. Se va crea astfel o izolație naturală similară cu cea dintr-un iglu. În schimb, în zonele mai calde, acoperișul va fi folosit pentru colectarea apei și pentru ventilației. Arhitectura sa complexă și futuristă este inspirată de la adăposturile indigene.

Nagami și Hassell explică că pavilionul va fi un loc de întâlnire pentru educație, reflecție și cunoaștere.

„Designul este începutul unui plan mai amplu de a crea o serie de pavilioane care încurajează conversațiile despre deșeurile materiale și despre modul în care tehnologia poate rezolva cele mai urgente probleme ale planetei noastre”, spune Xavier de Kestelier, șeful de design la Hassell.

„Pe măsură ce imprimarea 3D se extinde în domeniul arhitecturii și al construcțiilor, putem crește masiv cererea de plastic reciclat și, prin urmare, putem accelera procesul de curățare a oceanelor și gropilor de gunoi. Sperăm că acest proiect va contribui la inspirarea unei noi generații de arhitecți să creadă cu adevărat că o schimbare radicală în construcție, condusă de eco-inovare, este cu adevărat posibilă”, a spus și Manuel Jimenez Garcia, fondatorul Nagami

spot_img
Latest news
știri