Bearflix: Primul serviciu de streaming care ajută urșii orfani

Foto: WWF-România
Foto: WWF-România

Bearflix reprezintă o platformă unde pot fi urmăriți urșii orfani din Centrul de Reabilitare Harghita. Practic, urşii din România au o platformă video proprie și, cu ajutorul ei, pot fi urmăriţi în timp ce mănâncă, se joacă şi se caţără în copaci.

Platforma cuprinde înregistrări video cu urşii orfani, iar scopul este de a încuraja donațiile, oferind, la schimb o multitudine de filmuleţe amuzante.

În urmă cu un an, Alina Moldovan, coordonator de proiecte WWF Romania, a explicat la Digi24 că acest centru de reabilitare din Harghita este unic în Europa, datorită metodei pe care o folosește: ursuleții care sunt aduși aici sunt niște animale care categoric nu vor rămâne în captivitate (spre deosebire de sanctuarul de urși de la Zărnești – n.r.). Ei sunt crescuți astfel încât să se poată adapta mai ușor la viața în sălbăticie, chiar dacă nu se află în prezența mamei lor.

Bearflix este primul serviciu de streaming cu o cauză nobilă – să ajute urșii orfani care ajung la Centrul de Reabilitare Bear Again, singurul din Europa datorită metodei unice folosite în reintegrarea ursuleților în sălbăticie, precizează WWF România, pe pagina oficială.

Centru a fost înființat în 2004, în munții Hășmaș și a reușit să salveze și reabiliteze peste 160 de urși orfani

Bear Again funcționează exclusiv din donații, iar abonamentele Bearflix reprezintă donații lunare care vor ajuta centrul să asigure hrană, îngrijire medicală și adăpost pentru urșii care intră în programul de reabilitare (program care durează 2 ani) dar și întreținerea și crearea infrastructurii necesare (transport, sistem de hrănire, țarcuri etc.).

Planul de donații cuprinde 3 variante:

1. Varianta BASIC: Donezi 35 lei pe lună și ajuti centrul Bear Again să îi asigure unui ursulet orfan hrana pentru o zi întreagă.

2. Varianta STANDARD: Donezi 55 lei pe lună și ajuti centrul Bear Again să asigure hrană și adăpost pentru urșii orfani aflati în programul de reabilitare.

3. Varianta PREMIUM: Donezi 95 lei pe lună și ajuti centrul Bear Again să investească în lărgirea zonei de reabilitare și protejare.