Amenzile se lasă așteptate în timp ce o vidanjă este golită într-un cartier din București

Sursa foto: Digi 24
Sursa foto: Digi 24

București, luna iunie, anul 2021: o vidanjă este golită pe marginea drumului, într-un cartier din Capitală. În momentul în care bărbatul a fost rugat să-și justifice gestul, acesta explicat că nu ar avea unde să golească vidanja: ”Nu am unde să golesc, da, domnișoară, așa este! Mă înregistrați?” .        

Conform celor prezenți și conform înregistrărilor, persoana implicată ar fi fost ajutată, ambii oameni apărând în filmări, în timp ce deversau vidanja.

Imaginile scandaloase au fost filmate în cartierul bucureștean Constantin Brâncuși. O telespectatoare a surprins două persoane care deversau o vidanjă la marginea drumului. Cei doi au susținut că era apă de la spălarea vidanjei cu care intraseră pe un șantier, precizează Digi24.

-De ce spălați și aruncați?

-Plec.

-Păi plecați, dar eu locuiesc în cartierul ăsta.

-Săru’mâna, să vă fie de bine, vă felicit.

-Nu puteți să vă goliți vidanja la noi în cartier!

-Nu am unde să golesc, da, domnișoară, așa este! Mă înregistrați?

-Evident, nu mi se pare normal să simt miros de vidanjă în cartierul meu.

-Ce să mai, o spăl și eu, am intrat și eu în noroi.

-Unde ar trebui să o spălați?

-Unde să nu fac lac.

Iresponsabilitatea cetățenilor care se joacă cu legea

Contactat de jurnaliștii de la Digi24, Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a precizat că încă avem de-a face cu  iresponsabilitatea cetățenilor care se joacă cu legea. De asemenea, Octavian Berceanu a adăugat și că persoanele care recurg la astfel de metode riscă atât amenzi, cât și confiscarea utilajelor.

Cât legea pe mediu nu a fost impusă în România, oamenii și-au permis aceste obiceiuri. Acesta e unul mic, dacă mergem pe Dâmbovița în sus, sau în spatele caselor și ne uităm unde se deversează vidanjele de-a lungul Dâmboviței, o să ne înspăimântam”, a spus Șeful Gărzii de Mediu la Digi24.