11.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Cercetătorii belgieni au folosit inteligența artificială pentru a îmbunătăți gustul berii

AI a analizat compoziția chimică și aromele a 250 de mărci de bere belgiană

Cercetătorii din Belgia au antrenat inteligența artificială pentru a îmbunătăți experiența de degustare a berii.

Potrivit informațiilor publicate de Biziday, cele mai semnificative îmbunătățiri au fost înregistrate în ceea ce privește berea fără alcool.

Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de 5 ani

Într-o perioadă de cinci ani, cercetările au implicat un sistem AI instruit să analizeze compoziția chimică și aromele a 250 de mărci de bere belgiană, în vederea elaborării unui catalog detaliat.

După finalizarea studiului, AI a fost capabil să identifice cu precizie gustul unei beri, bazându-se pe o serie de substanțe chimice cu concentrații variate.

De asemenea, a fost în măsură să sugereze adăugarea anumitor substanțe în compoziția berii obișnuite pentru a-i îmbunătăți aroma și gustul.

Astfel, inteligența artificială a reușit să sugereze modificări care au îmbunătățit scorurile de satisfacție ale acestora în rândul degustătorilor.

Cercetătorii vor folosi inteligența artificială inclusiv pentru îmbunătățirea alimentelor

În momentul de față, cercetătorii speră să aplice această metodă și pentru îmbunătățirea alimentelor, în special pentru alimentele vegane și băuturile care nu au în compoziția lor cantități mari de alcool.

Cele mai mari câștiguri vor fi obținute cu produse noi, cum ar fi berile cu zero alcool, dar și cu alte alimente, de exemplu alternative vegetariene gustoase și sustenabile pentru produsele de origine animală”, a transmis profesorul Kevin Verstrepen, directorul Centrului de microbiologie VIB-KU Leuven și al Institutului de Cercetare a Berii din Leuven din Belgia.

Latest news
știri