Cel mai nou raport ONU: ”Am distrus planeta. În curând vom culege roadele”

Foto: rfi.ro
Foto: rfi.ro

Agenția de știri Agence France-Presse (AFP) a intrat în posesia celui mai nou raport ONU. Este un document care conține 4.000 de pagini, mesajul principal fiind unul nu foarte optimist: ”Am distrus planeta”.

Raportul a fost elaborat de sute de oameni de știință și prezice o extincție în masă, temperaturi extrem de ridicate, tot mai multe epidemii, niveluri crescute ale mărilor, dar și prăbușirea ecosistemelor în următoarele decenii, precizează Descoperă.ro.

Raport ONU: ”Viața pe Pământ își poate reveni. Oamenii nu pot. Greul abia acum începe. Viețile copiilor și nepoților noștri vor fi mai afectate decât ale noastre”

Documentul va fi făcut public la începutul anului viitor, în luna februarie. Cu toate acestea, Agence France-Presse menționează că nici măcar publicarea raportului în 2022 nu va putea aduce îmbunătățiri în ceea ce privește schimbările climatice, biodiversitatea sau siguranța alimentară.

Raportul arată că există o posibilitate foarte reală ca timpul omenirii pe planeta Pământ să se apropie de sfârșit

Viața pe Pământ își poate reveni de pe urma unor schimbări climatice drastice prin evoluarea în noi specii și crearea unor noi ecosisteme. Oamenii nu pot face același lucru. Trebuie să redefinim modul nostru de viață și de consum”, mai transmite raportul ONU.

Deși unele țări au înregistrat progrese reale în privința măsurilor împotriva schimbărilor climatice incluse în Acordul de la Paris din 2015, raportul sugerează că devastarea climatică a început deja. Pentru a încetini schimbările climatice, lumea întreagă va trebui să ia măsuri agresive și imediate pe toate fronturile, potrivit Futurism.

Trebuie să luăm măsuri pe toate nivelurile: individual, comunitar, afaceri, instituții și guverne. Trebuie să redefinim modul nostru de viață și de consum”, mai adaugă raportul.