Blugii, mult mai scumpi. Prețul bumbacului a urcat la maximul ultimilor 10 ani

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Atât blugii, cât și toate articolele de îmbrăcăminte din bumbac vor cunoaște importante majorări de preț. Hainele vor avea etichete cu tarife mult mai ridicate, deoarece prețul materiei prime a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani.

Se așteaptă scumiri pentru toate hainele din bumbac, fie că vorbim de tricouri, sau de banalii ”blue jeans”.

Cotaţiile Futures ale bumbacului au înregistrat cel mai mare nivel din 2011 până acum

Un alt aspect este și vremea nefavorabilă sau cererea foarte mare venită din partea Chinei. Mai mult, există numeroase probleme în seea ce privește industria de transport. Toate aceste aspecte pun în pericol livrările de bumbac.

Se scumpesc blugii și toate articolele de îmbrăcăminte din bumbac, indiferent de țară

Conform specialiștilor, toate aceste aspecte vor duce creşterea costurilor pentru îmbrăcăminte în toată lumea, indiferent de stat sau de economia acestuia.

Conform G4 Media, la bursa de la New York, contractul la bumbac cu livrare în luna decembrie a urcat până la 1,005 dolari pentru o livră (453 grame). Este cel mai ridicat nivel înregistrat după luna noiembrie 2011.

Preţul bumbacului a crescut cu 28% în acest an, pe fondul unei cereri puternice venită în special din China, combinată cu perturbările pe partea de ofertă provocate de pandemie şi haosul din sectorul de logistică, ca urmare a creşterii costurilor cu transportul maritim, mai arată sursa citată.

Vom plăti cu până la 2 dolari mai mult pentru un articol de îmbrăcăminte

Majorarea se estimează a fi de doar 1 dolar. Cu toate acestea, scumpirea este semnificativă din punct de vedere psihologic.

Cel mai probabil, raliul nu va depăși nivelul de 2 dolari, atins în 2011”, a declarat Louis Rose, director de cercetare pentru Rose Commodity Group din Tennessee.

Cu zece ani înainte, China era practic lipsită de bumbac. Nu și de această dată”, a adăugat Rose, care a lucrat anterior pentru Cargill Inc.