18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Robotul AI care colectează deșeurile din Italia

Il Solco, o companie de reciclare cu sediul în Italia, a anunțat un nou parteneriat cu Recycleye, o firmă tehnologică ce intenționează să aducă robotica AI în industria globală de gestionare a deșeurilor, scrie Recycling Magazine.

Compania investește în doi roboți de colectare a deșeurilor alimentați de inteligență artificială, primii de acest din Italia. Principalii factori pentru această investiție sunt dorința Il Solco de a sprijini creșterea și stabilitatea. În plus, se dorește îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor pentru Cesena și municipalitățile din împrejurimi.

Scopul reciclării și reducerii cantității de deșeuri este acela de a susține pe termen lung cooperativa socială de tip B. Înființată în anii 1990, aceasta își propune să sprijine persoanele defavorizate, persoanele cu dizabilități sau cu probleme mintale și să își îndeplinească scopul de a oferi reciprocitate, solidaritate și angajament tuturor.

Roboții cu inteligență artificială în Italia

Recent, Recycleye a confirmat statutul său de furnizor acreditat de echipamente industriale în Italia.

Il Solco va putea accesa cele mai noi tehnologii de inteligență artificială, care sortează deșeurile reciclabile uscate amestecate cu acuratețe și consecvență 24/7. De asemenea, roboții sunt capabili să funcționeze eficient chiar și în cele mai nefavorabile condiții. Robotul va lucra alături de angajați. Robotul nu va fi un impediment pentru lucrători, ci va asigura sprijin și informații de calitate prin viziunea sa computerizată.

Sistemul cu 6 axe, cunoscut sub numele de Recycleye Robotics, a fost dezvoltat special pentru sortarea deșeurilor menajere și comerciale. El poate ridica până la 33.000 de articole individuale într-o tură de 10 ore. Acest lucru se realizează cu un mecanism extrem de complex ce are brațe de preluare, rotire și tragere.

Clienții Recycleye Robotics din alte părți din Europa au beneficiat deja de această tehnologie. În Anglia de pildă, robotul a dat rezultate remarcabile. Materialul cules cu mai puțin de 1% contaminare pe o linie de plastic a crescut cu 12% la o fabrică din Reading. De asemenea, în Iralnda de Nord, materialul țintă cules pe o linie de hârtie și carton a crescut cu 10%.

Robotul se instalează extrem de ușor, costurile sunt reduse și poate fi adaptat la orice linie existentă. Odată instalat, el funcționează cu un consum de energie relativ scăzut în comparație cu ale alternative.

Industria AI va ajuta la „creșterea reciclării”

Gianni Angeli, directorul Il Solco a declarat:

„La Il Solco favorizăm crearea de oportunități pentru oamenii defavorizați din comunitatea noastră, ceea ce facem cu succes de peste 30 de ani. Investiția în această tehnologie a secolului 21, în timp ce beneficiem de scutirea fiscală oferită în cadrul schemei de reduceri Industry 4.0, înseamnă că putem continua să ne consolidăm afacerea și munca și să facem și mai bine în viitor”, a spus el.

La rândul său, Turi Lo Sardo, Director Tehnic de Vânzări pentru Recycleye cu sediul în Bologna, Italia, a declarat:

„Suntem încântați să lucrăm cu Il Solco pentru a-i ajuta să aducă calitate constantă la Savignano sul Rubicone. În calitate de cetățean italian, sunt și foarte mândru că acest prim robot de deșeuri AI va ajuta la creșterea directă a reciclării în propria mea țară și pentru o cooperativă care face o muncă atât de importantă în comunitate”, a precizat Turo Lo Sardo.

spot_img
Latest news
știri