2 C
București
vineri, 27 decembrie, 2024

Semnal de alarmă | Numărul fluturilor din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel de când se fac măsurători

Condițiile meteorologice influențate de schimbările climatice au dus la o scădere a numărului de fluturi din Marea Britanie.

Numărul fluturilor este cel mai scăzut înregistrat vreodată în Marea Britanie. Acest lucru a fost determinat o primăvară și o vară umede, care le-au diminuat șansele de împerechere, potrivit The Guardian.

Semnalul de alarmă a fost tras de Butterfly Conservation, care administrează Big Butterfly Count. Numărătoarea din acest an a dezvăluit cele mai proaste cifre de când au început măsurătorile, acum 14 ani.

Mulți britanici deja au observat lipsa fluturilor din grădini. Experții spun că acest lucru se datorează condițiilor neobișnuit de umede de până acum. Deteriorarea climatică înseamnă că Regatul Unit este mai probabil să se confrunte cu condiții meteorologice extreme, iar iar fluturii nu se mai pot baza pe pattern-urile naturale cunoscute.

Anul acesta, în Regatul Unit a fost cea mai ploioasă primăvară din 1986 și a șasea cea mai ploioasă de când se fac înregistrări.

Fluturii au nevoie de condiții calde și uscate pentru a putea zbura și a se împerechea. Dacă vremea nu va permite acest lucru, vor exista mai puține oportunități de a se reproduce. Lipsa fluturilor este probabil efectul secundar al primăverii și verii”, a zis Dan Hoare, directorul de conservare la Butterfly Conservation.

De ce au început să dispară fluturii din Marea Britanie?

Ploaia în plus nu este singura problemă. Organizația a spus că 80% dintre speciile de fluturi din Marea Britanie au scăzut constant din anii 1970. Principalele cauze au fost reprezentate de pierderea habitatului, degradarea climatului și utilizarea pesticidelor. Populațiile de fluturi deja afectate de aceste probleme ar fi mai puțin probabil să facă față condițiilor meteorologice extreme.

„Lipsa fluturilor anul acesta este un semal de alarmă pentru noi toți”, a spus Hoare.

Rezultatele publicate în aprilie din Schema anuală de monitorizare a fluturilor din Regatul Unit (UKBMS), cel mai mare și mai lung set de date științifice despre fluturi din lume, au arătat semne încurajatoare că eforturile de conservare funcționează. Marele albastru, care a fost reintrodus în Regatul Unit în anii 1980. după ce a dispărut în 1979, a înregistrat cel mai bun an de până acum.

Butterfly Conservation a spus că există încă șanse ca unii fluturi să apară în perioada următoare, dacă vremea devine mai uscată și mai însorită.

Oamenii pot ajuta fluturii să prospere lăsând iarba din grădinile lor să crească. Un studiu recent a constatat că zonele mai sălbatice cresc numărul de fluturi. Grădinile cu iarbă înaltă din zonele urbane au arătat o creștere cu 18% a abundenței fluturilor.

spot_img
Latest news
știri