23 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Prea târziu să mai salvăm mediul, spune Michael Benfield, co-fondatorul Partidului Verde din Anglia și Țara Galilor 

„Bătălia pentru salvarea mediului” este „în momentul de față, pierdută”, afirmă acesta

Unul dintre fondatorii a ceea ce a devenit Partidul Verde din Anglia și Țara Galilor a declarat că „este prea târziu” pentru a mai salva mediul. Michael Benfield a contribuit la înființarea noii mișcări politice în anii 1970. Acesta și-a afirmat convingerea că „bătălia pentru salvarea mediului” este „în momentul de față, pierdută”.

Benfield s-a aflat la un eveniment care a marcat cea de-a 50-a aniversare a partidului. Acesta a declarat pentru BBC că a devenit „oarecum pesimist” când vine vorba despre eforturile de a proteja mediul. 

„Cred că încercarea noastră de a educa a fost o reușită… dar nu am reușit să facem față în bătălia pentru salvarea mediului,” a spus acesta. „Vă spun acum, este prea târziu. Bătălia pentru salvarea mediului înconjurător este, în acest moment, pierdută”, a adăugat el.

Bătălia pentru salvarea mediului necesită acțiuni drastice

Soluțiile pe care le crede acesta necesare sunt drastice, susține acesta. Amploarea lor este atât de mare, încât nici un partid politic nu s-ar simți confortabil să le propună. Asta înseamnă că, acum, accentul ar trebui să fie pe atenuarea situației, crede el.

„Nu înseamnă că nu există alte lucruri pe care putem să le facem pentru a îndrepta lucrurile, dar avem de-a face cu o situație extrem de dificilă”, a spus Benfield.

Partidul Verde din Anglia și Țara Galilor, primul partid verde din Europa

Acesta a participat la aniversarea a 50 de ani de la prima întâlnire publică a mișcării politice „PEOPLE” („OAMENII”). Ea avea să devină primul partid politic verde din Europa. A fost formată într-un pub din Conventry. Fondatorii ei au fost Benfield, colega sa, agenta imobiliară Freda Sanders, și avocații Lesley și Tony Whittaker. Mișcarea a dat naștere Partidului Ecologiei, în 1975, și Partidului Verde, în 1985.

Trei fondatori supraviețuitori s-au numărat printre cei care s-au adunat la London School of Economics pentru a marca acest eveniment. În discursul său, parlamentarul Verde Caroline Lucas a avertizat: „Nu mai avem la dispoziție încă 50 de ani”. „Trăim poate una dintre cele mai importante decenii din istoria omenirii, și apreciez că ceea ce spun nu este un mizilic.Crizele climatice și ale naturii sunt mai mari ca niciodată, și mi se pare că pe umerii Partidului Verde cade atât o responsabilitate, cât și o oportunitate, extraordinară”, a declarat aceasta.

Liderul adjunct al Partidului Verde din Anglia și Țara Galilor, Zack Polanski, a spus că este „vital” să fim „sinceri în legătură cu urgența situației”. El a avertizat, totuși, împotriva subestimării „importanței speranței, alături de acțiuni practice”.

„Cred că spațiul pe care îl ocupă astăzi partidul este vital, atât acela de viziuni pentru un viitor plin de speranță, cât și de exemple concrete din viața reală, din ariile în care reușim să facem schimbări”, a spus el. 

spot_img
Latest news
știri