6.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

FOTO | „Protest“ elegant la Nottingham Trent University. A fost expusă o statuie umană, în mărime naturală, realizată în totalitate din plastic

O sculptură în formă de om în mărime naturală, realizată din plastic și cântărind 96,66 kg, a fost montată în campusul Nottingham Trent University (NTU), conform Westbridgfordwire.

Conceptul de „Persoană din plastic” a fost gândit de artistul Joshua Sofaer și de Agenția de Mediu. S-a dorit creșterea gradului de conștientizare cu privire la deșeurile plastice.

Richard Arm, cercetător senior la NTU, s-a folosit de model viu al unui bărbat care cântărește 96,66 kg. Aceasta este cantitatea de deșeuri de plastic pe care fiecare persoană din Marea Britanie o produce anual.

Publicul a fost invitat să doneze materiale plastice. Ele au fost măcinate pentru a crea sculptura finală. Așa s-a născut „Plastic Person”.

A fost expusă la BACKLIT, o galerie publică a artiștilor din Nottingham, fondată de Matthew Chesney, absolvent al universității.

Acum, „Persoana din plastic” sau „Pete din plastic”, așa cum este cunoscută sculptura, a fost adăugată la colecția de artă a Universității.

Aceasta este expusă în campusul NTU. Se dorește să rămână o amintire vizuală a responsabilității colective de a reduce dependența de plastic. De asemenea, se dorește a fi un stimulent pentru mai multă reciclare.

Statuie umană de plastic la Nottingham Trent University

Matthew Chesney, director fondator al BACKLIT a spus:

„BACKLIT a fost încântat să lucreze cu Agenția de Mediu și NTU pentru a discuta despre deșeuri și mediu. Procesul artistic și inovator de realizare, construire și colaborare a dus la o sculptură creativă și semnificativă.

Acest lucru va continua să evidențieze preocuparea tot mai mare față de deșeurile plastice, cu speranța de a-i face pe oameni să gândească și să acționeze diferit despre mediul înconjurător”, a spus el.

Anne Adams, ofițer de cultură la NTU, care gestionează colecția de artă a NTU, a declarat:

„Sustenabilitatea este în centrul a tot ceea ce facem la NTU. Avem o responsabilitate față de generațiile viitoare și, ca instituție de învățământ, este datoria noastră să contribuim la răspândirea mesajului de durabilitate.

Plastic Person a avut multe legături cu NTU încă de la concepție – artistul, creatorul și chiar galeria în care a fost expusă. Odată ce expoziția s-a încheiat, au existat discuții despre ceea ce s-ar întâmpla cu Pete. A existat și opțiunea de a-l măcina și de a-l recicla.

Am vrut să înființăm Plastic Person în cadrul NTU pentru a continua conversația despre deșeurile de plastic și a aduce problema la viață într-un mod vizual pentru a-i educa pe alții”, a spus ea.

Sursă – westbridgfordwire.com
spot_img
Latest news
știri