17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

VIDEO | Prima mașină electrică produsă în România. Cum arată noul Ford E-Tourneo Courier

Ford a publicat imagini cu prima mașină electrică produsă pe teritoriul României, noul E-Tourneo Courier, scrie Gândul.

Compania face o investiție de 500 de milioane pentru a produce la Craiova acest vehicul. Producția va debuta în a doua jumătate a anului 2024, iar noul Ford electric are caracteristici unice. Mașina are un exterior extrem de elegant, iar la interior este spațioasă.

În plus, vehiculul va putea fi folosit cu o singură pedală, care accelerează sau frânează.

„Am proiectat E-Tourneo Courier pentru a permite clienților să obțină maximum de polivalență în utilizarea zilnică – indiferent că mașina este încărcată pentru aventură alături de familie sau pentru a căra materialele necesare unei lucrări, cu toate scaunele spate rabatate”, a spus Amko Leenarts, director de design Ford, Europa, potrivit ProMotor.

Care sunt caracteristicile noului Ford E-Tourneo Courier

Noua mașină electrică a fost prezentată în Danemarca, la evenimentul Bring On Tomorrow Live. Vehiculul dispune de cinci locuri, iar design-ul mașinii este inspirat din gama SUV-urilor. În plus, mașina beneficiază și de ornamente exterioare, ce îi conferă o imagine mai agresivă.

În partea de față, mașina are un aspect futurist, cu o bară luminoasă pe toată lățimea și o grilă cromată cu „diamante” Ford. Mașina este echipată cu motor electric de 136 de cai putere. O încărcare obișnuită, de la 10% la 100%, durează 5,7 ore. În cazul încărcătoarelor rapide, vehiculul poate fi alimentat de la 10% la 80% în doar 35 de minute. O autonomie de 87 de kilometri îi poate fi asigurată după doar 10 minute de încărcare rapidă.

Noua mașină a celor de la Ford va concura din 2024 cu Dacia Spring. Acesta din urmă este cea mai vândută mașină electrică din România, fiind apreciată de foarte mulți români. Chiar dacă au mai existat situații neplăcute cu Dacia Spring, mașina își păstrează un loc de frunte pe piața locală.

spot_img
Latest news
știri