12.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Greenpeace România face apel la implicarea tinerilor: ”Putem trăi într-o mai mare armonie cu planeta noastră și cu noi înșine”

Începe Green commUNITY Fest, un eveniment organizat de Greenpeace Romania, care aduce împreună comunitatea și susținătorii mișcării de protecție a mediului

Vineri, 23 iunie, membrii Greenpeace România vor fi prezenți în Capitala Tineretului 2023 cu documentarul care dă startul Green commUNITY Fest.

Festivalul are ca scop să promoveze valorile și ideile ecologiste, să inspire și să mobilizeze oamenii în lupta pentru un mediu mai curat și sustenabil.

În cadrul Green commUNITY Fest sunt organizate proiecții de filme, discuții, ateliere și activități interactive, toate axate pe tematici legate de protecția mediului și sustenabilitate.

Organizația pentru protecția mediului a precizat că ”How To Change The World” este un film despre un grup de tineri care au îndrăznit să creadă că pot schimba lumea.

Greenpeace România: ”Filmul este despre impactul acțiunilor pe care le facem împreună și despre cum putem să ducem lupte aparent imposibile, dar pline de speranță și de curaj”

Ceea ce spunem astăzi este ceea ce spuneau și fondatorii Greenpeace în 1972: putem schimba modul în care punem lumea în mișcare, putem trăi într-o mai mare armonie cu planeta noastră și cu noi înșine”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 19 iunie, pe contul de Facebook al organizației.

După proiecție membrii Greenpeace vor invita tinerii din comunitate la o discuție (ghidată de Andreea Toma, coordonatoare voluntari Greenpeace România și de Ana Mureșan, voluntar Greenpeace România) despre ce înseamnă activismul de mediu și despre cum să își păstreze motivația și curajul când susțin cauze de mediu.

”How to Change the World” este un documentar lansat în anul 2015, regizat de Jerry Rothwell. Filmul explorează povestea Greenpeace și a începuturilor mișcării ecologiste globale

Documentarul se concentrează în special pe evenimentele care au avut loc în anii ’70 și care au marcat începutul Greenpeace ca organizație de protecție a mediului.

Filmul explorează cum un grup de activiști și jurnaliști, condus de Bob Hunter și Bobbi Hunter, au creat Greenpeace în Vancouver, Canada, și cum această mișcare a devenit un fenomen global.

”How to Change the World” oferă o perspectivă asupra campaniilor iconice ale Greenpeace, inclusiv opoziția față de testele nucleare în Alaska și salvarea balenelor. Documentarul examinează și dilemele și tensiunile care au apărut în interiorul organizației în timpul evoluției sale.

Filmul oferă imagini de arhivă rare, interviuri cu fondatorii și membrii cheie ai Greenpeace și analizează impactul mișcării în lupta globală pentru mediu și schimbări sociale.

spot_img
Latest news
știri