16.5 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Criză acută de apă în Uruguay: Peste jumătate din populație bea apă sărată din cauza penuriei de apă dulce

La începutul lunii mai, amestecul a atins nivelurile maxime de sodiu și cloruri recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), iar acum le-a depășit de două ori

Mai mult de jumătate din populația din Uruguay se confruntă cu o criză gravă de apă potabilă, fiind nevoită să consume apă sărată de la robinet, conform unui raport publicat de Digi24.

Situația disperată, care a fost avertizată de experți de ani de zile, este amplificată de scăderea rezervei unice vitale de apă în zona capitalei Montevideo, potrivit The Guardian.

Uruguay este considerată o țară cu venituri mari și având resurse abundente de apă

Deși considerată o țară cu venituri mari și cu resurse aparent abundente, Uruguay se confruntă cu consecințele a trei ani consecutivi de secetă, care au epuizat rezervorul de apă dulce.

În încercarea de a supraviețui, compania publică de apă a amestecat apa sărată cu apă dulce, dar nivelul crescut de substanțe chimice, depășind normele OMS, ridică semne de întrebare cu privire la impactul asupra sănătății oamenilor.

Trei ani consecutivi de secetă aproape că au golit rezervorul de apă dulce, iar pentru a evita penuria, compania publică de apă, a amestecat apa sărată din estuarul Río de la Plata cu apă dulce din rezervorul Paso Severino pentru a extinde rezervele, după ce a solicitat o derogare de la normele privind salinitatea apei potabile

Cu toate acestea, autoritățile susțin că riscurile sunt minime, ignorând avertismentele anterioare și amânând investițiile necesare pentru a evita această criză.

spot_img
Latest news
știri