16.6 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Rusia a provocat daune mediului înconjurător al Ucrainei în valoare de peste 49 de miliarde de euro: Despăgubirea pentru daune și oprirea ecocidului sunt unul dintre punctele formulei noastre de pace

Primul adjunct al Ministerului Mediului de la Kiev atrage atenția asupra daunelor imense pe care Federația Rusă le-a provocat asupra mediului înconjurător al Ucrainei.

Rusia a provocat daune mediului înconjurător al Ucrainei în valoare de peste 2 trilioane de grivine, conform Bucpress.

Suma echivalează cu valoarea a 49 de miliarde de euro.

Anunțul a fost făcut de Oleksandr Krasnoluțki, primului adjunct al Ministrului protecției mediului și resurselor naturale al Ucrainei.

„Aceste daune afectează fondul natural protejat, apa, aerul, pădurile și biodiversitatea. Adică în toate direcțiile, în condiții dificile, uneori chiar în condiții periculoase pentru viață, Inspecția Ecologică de Stat înregistrează aceste daune“, a spus Krasnoluțki.

Ruslan Strilets, ministrul ucrainean al mediului, a atras atenția încă din luna februarie a acestui an cu privire la daunele provocate de Federația Rusă în Ucraina.

Rusia a provocat daune uriașe Ucrainei

Motivul pentru care aceste daune sunt înregistrate este ca ulterior Rusia să plătească pentru pagube.

„Conform „formulei păcii“ propuse de președintele Volodimir Zelenski, despăgubirea pentru daune și oprirea ecocidului sunt unul dintre punctele formulei noastre de pace. Prin urmare, astăzi aceasta este o componentă foarte importantă“, a punctat Oleksandr Krasnoluțki.

Anterior, mai multe ONG-uri au intervenit în Ucraina pentru a documenta impactul asupra mediului.

Reamintim, de asemenea, și de distrugerea barajului Nova Kahovka. După ce apele s-au revărsat, la începutul lunii iunie, s-a precizat că deja „consecințele ecocidului sunt teribile“.

spot_img
Latest news
știri