14.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Fermierii olandezi sunt îndemnați de bănci să reducă producția

Fermierii din Țările de Jos sunt îndemnați de Cooperatieve Rabobank UA să-și reducă producția sau să folosească produse organice în agricultură.

Fermierii olandezi sunt îndemnați de unul dintre cei mai mari creditori agricoli din lume să folosească produse organice sau să reducă producția. Presiunea politică și pagubele ecologice forțează o schimbare dramatică de orientare, conform Bloomberg.

Cooperatieve Rabobank UA s-a angajat în iunie să împrumute încă 3 miliarde de euro. Suma are menirea de a facilita tranziția pentru 50.000 de fermieri. Țările de Jos sunt cel de-al 2-lea exportator agricol din lume după SUA. Cooperatieve Rabobank UA are deja 80% dintre acești fermieri drept clienți.

Pe măsură ce guvernul olandez încearcă să reducă la jumătate emisiile de azot din agricultură până în 2030, aproximativ 3.000 de ferme și întreprinderi situate în apropierea rezervațiilor naturale sunt eligibile pentru cumpărare.

Fermierii olandezi, îndemnați să-și reducă producția

Ceilalți trebuie să se adapteze sau să se confrunte cu un viitor incert, potrivit lui Alex Datema, un fermier ce produce lactate. El a fost îndemnat de Rabobank să folosească tehnologia pentru a reduce emisiile de azot, să treacă la agricultura ecologică, să relocheze fermele sau să reducă producția.

El a căutat să păstreze biodiversitatea în ferma sa de 70 de hectare din Groningen, în nordul Țărilor de Jos.

„Dacă există un loc pe pământ în care ne dăm seama de sistemul agricol al viitorului, acesta este în Țările de Jos”, a spus el.

„Totul este acolo pentru o agricultură bună, dar trebuie să fie diferit de acum. Trebuie să găsim drumul către o agricultură care să nu dăuneze mediului, a mai spus bărbatul.

Urgența efectuării acestei tranziții a fost subliniată de căldura în creștere, incendiile și inundațiile din această vară. Cercetătorii au spus despre ele că ar fi „practic imposibile” fără schimbările climatice.

Statul ia măsuri dure față de fermieri

În timp ce fermierii sunt adesea victime ale încălzirii globale, sistemul de producție alimentară generează aproximativ 31% din emisiile globale de gaze cu efect de seră. În Țările de Jos, bovinele și îngrășămintele sunt surse cheie de emisii de azot. În plus, vacile emit și metan care încălzește planeta.

Pentru a-și îndeplini obiectivele climatice, guvernul olandez vizează o trecere la o producție mai durabilă. Acest lucru, potrivit Rabobank, ar putea însemna cu 30% mai puține vaci în 15 ani, iar exporturile de lapte ar putea scădea cu până la o cincime.

Provocarea lui Datema a devenit mai grea după ce coaliția de guvernare a vorbit deschis despre aceste planuri. Mulți fermieri sunt reticenți în a vinde afaceri care au fost conduse de familiile lor de mai multe generații. Doar 200 s-au înscris pentru a-și vinde întreprinderile către stat.

spot_img
Latest news
știri