24.2 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Microplastic descoperit în 90% din mâncare

Un studiu recent privind alimentele bogate în proteine, inclusiv carnea de vită și tofu, a relevat microplastic în aproape 90% din probe, potrivit Yahoo News.

Cercetătorii de la Ocean Conservancy și de la Universitatea din Toronto au analizat mai multe tipuri diferite de proteine. Printre acestea se numără fructele de mare, porcul, puiul, vita și tofu. Ei au descoperit microplastice în aproape 90% dintre probele pe care le-au testat. Au estimat că un adult american poate consuma cel puțin 11.000 de bucăți de microplastice în fiecare an.

Per porție, creveții pane au avut cele mai multe microplastice. Au fost urmați de nuggets pe bază de plante și nuggets de pui. Pieptul de pui, cotletele de porc și tofu aveau cel mai puțin.

Deoarece produsele foarte procesate, cum ar fi creveții pane și nuggetele de pui, conțineau mult mai multe particule de microplastic pe gram, cercetătorii au sugerat că procesarea alimentelor ar putea fi o sursă de contaminare.

Microplastic descoperit în 90% din mâncare

Acest studiu se adaugă la dovezi tot mai mari despre prevalența microplasticelor în mediul natural și în corpurile noastre. Cercetările au documentat deja microplasticele din apă, fructe și legume, sare, zahăr, orez, lapte și bere.

De fapt, un studiu a constatat că un adult îngurgitează aproximativ 2.000 de microplastice anual numai din sare. Expunerea omului la microplastice vine și din inhalare.

Organizația Mondială a Sănătății a lansat recent un raport care rezumă corpul de cercetări despre impactul microplasticelor asupra sănătății. Cu toate acestea, se spune că este încă prea devreme pentru a trage concluzii reale.

„Deși încă nu avem nicio idee care sunt consecințele asupra sănătății umane, dacă există, trebuie să luăm acest lucru în serios, deoarece aceasta este o problemă care nu dispare de la sine și doar se înrăutățește cu cât folosim și aruncăm mai mult plastic, a declarat George Leonard, unul dintre autorii studiului și om de știință șef la Ocean Conservancy, pentru The Washington Post.

spot_img
Latest news
știri