19 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Mercedes-Benz nu mai mizează exclusiv pe mașini electrice. Compania nu renunță la motoarele termice

Mercedes-Benz nu își va atinge obiectivul de a produce doar mașini electrice până în 2030, potrivit Business Insider.

În 2021, producătorul german de automobile a anunțat planuri de a vinde doar vehicule electrice — „acolo unde condițiile de piață o permit” — până în 2030.

Acum, însă, compania a spus că va permite cererilor clienților să „stabilească ritmul” pentru cât de mult din flota sa va fi electrică sau pe combustibil. De asemenea, compania se așteaptă ca vânzările totale de vehicule electrice să ajungă la doar 50% până în 2030.

Anul trecut, CEO-ul Mercedes, Ola Källenius, a sugerat acest lucru pentru piața vehiculelor electrice.

„Nu va fi 100% în 2030, evident… din întreaga piață europeană. Probabil la fel și din partea Mercedes”, a spus el, potrivit Reuters.

Mercedes-Benz nu renunță la motoarele termice

Mercedes se așteaptă ca vânzările sale de vehicule electrice să reprezinte aproximativ 19% până la 21% din vânzările de mașini noi în acest an.

Mercedes nu este singurul producător auto care își reevaluează planurile de vehicule electrice. Cererea de vehicule electrice a consumatorilor s-a diminuat. Cumpărătorii caută opțiuni mai accesibile și se luptă cu schimbările de stil de viață necesare pentru a deține o mașină care necesită încărcare.

Proprietarii de vehicule electrice au spus că găsirea încărcătoarelor publice care să funcționeze poate fi dificilă. În plus, tarifele mari la electricitate fac din încărcarea acasă o soluție mai costisitoare decât și-au imaginat producătorii de automobile.

„Acesta este un spațiu destul de brutal”, a spus Harald Wilhelm, directorul financiar al Mercedes-Benz, în 2023.

„Cu greu îmi pot imagina că actualul status quo este pe deplin durabil pentru toată lumea”, a adăugat el.

spot_img
Latest news
știri