22.8 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Proprietarii unei pensiuni au găsit soluția pentru a înlocui sticluțele mici cu șampon, balsam și gel de duș, pentru a reduce poluarea cu plastic

Uniunea Europeană a ajuns la un acord provizoriu privind dispariția, până în 2030, a recipientelor de plastic de unică folosință. Drept urmare, acestui trend trebuie să i se adapteze și cei din industria HoReCa. Astfel, o pensiune de lângă Sibiu a găsit deja o soluție pentru a înlocui sticluțele mici cu șampon, balsam și gel de duș, conform Știrile PROTV.

Maria Lupu este proprietar de pensiune și a vorbit despre recipientele care se adunau după plecarea turiștilor. În unitatea de cazare sunt folosite acum recipiente prinse de perete, care pot fi umplute periodic.

Poluarea cu plastic, redusă și prin alte măsuri

De asemenea, restaurantele care oferă serviciul de takeaway ar pputea să le permită clienților să-și aducă propria caserolă. Ei își vor putea lua mâncarea comandată în propriul recipient. Restaurantele sunt reticente în prezent în a oferi această facilitate. Motivule reprezentat de faptul că trebuie cântărit gramajul produslui pentru fiecare recipient, iar timpul de așteptare crește.

De asemenea, restaurantele ar putea s fie obligate să le dea clienților apă de la robinet. Aceasta ar putea fi oferită gratis sau la un preț modic. Spre exemplu, într-un restaurant din Brașov, clienții au pe masă apă pentru care nu plătesc nimic.

Uniunea Europeană își propune ca, prin adoptarea acestor măsuri, să reducă cu 10% ambalajele din plastic.

spot_img
Latest news
știri