16.5 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

S-a redeschis circulația pe Transfăgărăşan. Șoferii care tranzitează zona sunt sfătuiți să nu hrănească urşii

Șoferii pot circula între Bâlea Cascadă şi Piscul Negru doar între orele 7.00 şi 21.00

Începând de azi, 7 iunie, a fost redeschisă circulația auto pe Transfăgărăşan, scrie Radio Europa FM.

Anunțul vine de la Direcţia Regionala de Drumuri şi Poduri (DRDP) care mai adaugă că maşinile pot circula între Bâlea Cascadă şi Piscul Negru doar între orele 7.00 şi 21.00.

Drumarii cer şoferilor să circule cu atenţie pe Transfăgărăşan, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă

În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă”, a mai informează Direcţia Regionala de Drumuri Braşov.

Fac apel din nou apel la cei care tranzitează Transfăgărăşanul să nu încerce să hrănească urşii care staţionează în zona drumului pentru a nu provoca reacţii periculoase din partea acestora”, a transmis, la rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Transfăgărăşanul este deschis circulației doar câteva luni pe an

La finalul lunii martie, reprezentanții Guvernului au discutat cu autoritățile din Argeș și Sibiu despre menținerea Transfăgărășanului deschis tot anul, drumul fiind momentan deschis doar câteva luni pe an.

Cristian Pistol, director CNAIR, a anunțat semnarea unui contract de 8.4 milioane lei pentru soluții de prelungire a perioadei de circulație pe segmentul Piscu Negru – Cabana Bâlea Cascadă, prioritizând siguranța traficului.

Firma responsabilă are un an pentru finalizarea proiectului.

spot_img
Latest news
știri