20.5 C
București
duminică, 6 octombrie, 2024

Provocarea ”Iulie Fără Plastic”: un apel la acțiune și implicare pentru un mediu mai curat

Comunitatea ”Cu Apele Curate”: ”În această lună, avem ocazia să participăm la provocarea ”Iulie Fără Plastic”, un efort global de a reduce consumul plasticului și de a adopta alternative sustenabile”

Comunitatea ”Cu Apele Curate” a avertizat că plasticul este omniprezent în viața noastră și are un impact negativ major asupra mediului.

Plasticul poluează grav mările și oceanele, de la ambalaje de unică folosință până la microparticule.

Mai mult, contaminează solul și apa și, pe măsură ce se descompune, eliberează substanțe chimice care afectează întregul lanț trofic. În egală măsură, epuizează resursele naturale și contribuie la schimbările climatice.

Despre plastic este vorba, utilizarea lui excesivă și eliminarea inadecvată. În această lună, avem ocazia să participăm la provocarea Iulie Fără Plastic, un efort global de a reduce consumul plasticului și de a adopta alternative sustenabile”, au precizat membrii organzației pentru protecția mediului.

Comunitatea ”Cu Apele Curate”: Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea poluării cu plastic prin acțiuni simple și eficiente:

Refuză plasticul de unică folosință. Folosește pungi, sticle, tacâmuri reutilizabile.

Alege produse sustenabile. Optează pentru produse care nu conțin plastic: periuțe de bambus, detergenți și soluții de curățare biodegradabile, săpunuri și șampoane solide, lavete și bureți reutilizabili, îmbrăcăminte și accesorii din materiale naturale – bumbac, in, lână.

Redu, Reutilizează și Reciclează corect. Asigură-te că plasticul este reciclat corespunzător.

Educație și conștientizare. Informează-te și informează-i pe cei din jur despre impactul plasticului asupra mediului.

Provocarea Iulie Fără Plastic este un pas important către un stil de viață mai sustenabil și mai sănătos pentru planetă

Urmărește-ne în continuare pentru a discuta împreună despre subiecte controversate din universul plasticului: Cât de sustenabile sunt alternativele pentru diminuarea plasticului? Când și de ce a apărut anxietatea legată de schimbările climatice? Ce impact are fast-fashion asupra mediului? Provocarea Iulie Fără Plastic este un pas important către un stil de viață mai sustenabil și mai sănătos pentru planetă. Putem să facem această schimbare împreună!”, se arată în comunicatul comunității ”Cu Apele Curate”.

spot_img
Latest news
știri