16.6 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

SUA folosesc drone cu inteligență artificială care detectează rechinii și alertează oamenii care intenționează să intre în apă

Statele Unite ale Americii dezvoltă prin instrument bazat pe AI care avertizează cetățenii ce vor să intre în mare cu privire la riscul să fie atacați de rechini.

Locuitorii din New York au fost martorii atacurilor unor păsări asupra dronelor care au fost desfășurate pentru a patrula plajele și a alerta oamenii care înoată cu privire la rechinii din apă, potrivit Interesting Engineering.

Acum, Laboratorul de Științe Oceanice Benioff (BOSL) de la Universitatea din California Santa Barbara intenționează să inițieze un nou proiect de drone care urmărește să monitorizeze activitatea rechinilor sub valurile oceanului.

Inițiativa este numită SharkEye și este mai mult decât un program de cercetare. Acestea se vrea un instrument de siguranță comunitar susținut de inteligența artificială (AI).

SharkEye sunt drone AI care vor emite avertismente privind potențialii rechini din apă.

Rechinii din apropierea plajelor Dronele AI emit alerte text la detectarea de rechini

Dacă un rechin este depistat, drona va trimite imediat un mesaj text către aproximativ 80 de persoane care s-au înregistrat pentru acest lucru în prealabil. Salvamarii, proprietari de închiriere de plăci de surf, precum și părinții vor fi avertizați cu privire la pericol.

Dronele folosesc tehnologia video pentru a colecta date și a analiza comportamentul rechinilor, potrivit CNN.

În plus, înregistrarea video este furnizată unui model de învățare automată bazat pe AI. Tehnologia AI permite computerelor să scaneze rapid informațiile colectate prin imagini și videoclipuri de drone.

Informațiile antrenează AI să detecteze marii rechini albi lângă plaja Padaro, în zona Santa Barbara.

spot_img
Latest news
știri