În doar 6 luni, angajații Apelor Române au extras din Lacul Fundeni peste 4.500 de metri cubi de deșeuri. Gunoiul a fost extras de pe fundul lacului în perioada aprilie-septembrie a anului în curs. ”Colecția” de deșeuri a afectat foarte mult calitatea apei în întreaga zonă, precizează mediafax.ro.
Conform declarațiilor oferite de ministrul Mediului Tánczos Barna, zona Lacului Fundeni traversează o poluare istorică. Mai mult, lacul a devenit un real focar de poluare în inima Capitalei.
În cursul zilei de ieri, 27 septembrie, Tánczos Barna a vizitat luni zona, precizând că ANAR lucrează deja cu oameni și utilaje, de mai multe luni, alături de Primăria Sectorului 2, pentru a îndepărta poluarea istorică din această zonă.
Apele poluate ale lacului Fundeni, în strânsă legătură cu salba de lacuri a Bucureștiului
”Este incredibil cum, ani la rând, tone de deșeuri au fost pur și simplu aruncate în apă sau pe malul acesteia, fără nici cel mai mic considerent față de mediu și sănătatea oamenilor. Așa am ajuns să avem un focar de poluare în inima Capitalei. Și mai grav este că acest corp de apă comunică direct cu salba de lacuri a Bucureștiului. Este afectată calitatea apei în întreaga zonă”, a precizat ministrul Mediului.
De asemenea, a cerut ANAR să monitorizeze situația din zonă și bucureștenilor să aibă grijă de aceste oaze verzi din mijlocul orașelor.
Ministrul Mediului: ”Toleranța pentru astfel de fapte este zero”
”Le transmit foarte clar tuturor poluatorilor, și acesta va fi și direcția în care am cerut să acționeze atât Inspecției Apelor cât și Gărzii Naționale de Mediu: toleranța pentru astfel de fapte este zero și orice ilegalitate descoperită va fi sancționată drastic”, a mai spus Tánczos Barna.
Echipele de la Apele Române au colectat peste 4.500 de metri cubi de deșeuri de pe fundul lacului Fundeni. Lucrările continuă, în speranța că lacul va fi ecologizat.