23.5 C
București
marți, 21 mai, 2024

Marea Britanie | Tinerii sunt îndemnați să se formeze ca silvicultori, iar locul de muncă e aproape garantat

Tinerii din Marea Britanie sunt îndemnați să intre în silvicultură, pe fondul schimbărilor climatice tot mai accentuate și nevoii în creștere de plantare de copaci.

Tinerii pasionați de mediu din Marea Britanie sunt îndemnați să se formeze ca silvicultori și aproape au „un loc de muncă garantat”, conform BBC.

Unii studenți chiar renunță la facultăți. Acestora li s-au oferit posturi cu normă întreagă de către firme „disperate” după personal.

Liderii industriei au spus că o criză a forței de muncă a amenințat obiectivele ambițioase ale Regatului Unit de plantare de copaci, pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Guvernele din Țara Galilor și Marea Britanie au spus că investesc în competențe și formare.

Un nou proiect la Universitatea Bangor din Gwynedd își propune să abordeze concepțiile greșite comune despre industrie. În plus, vrea să atragă forță de muncă mai tânără și mai diversă.

Elevii din grupul Inspiring Future Foresters plănuiesc să facă campanie în mediul online și în școli.

„Oricine aude despre silvicultură crede că este vorba doar de oameni puternici cu drujba care taie copaci”, a spus masteranda Mercy Babatunji. Ea a insistat că există multe alte oportunități de carieră.

Tânăra de 25 de ani din statul Ondo din Nigeria speră să lucreze ca pădurar urban. Ea și-a terminat studiile și a gestionat situația copacilor din orașe.

„Știm cu toții efectele grave ale schimbărilor climatice. Guvernele au nevoie de mai mulți oameni pentru a studia silvicultură și a intra în acest domeniu”, a spus ea.

Tinerii din Marea Britanie sunt îndemnați să se formeze ca silvicultori

Katie Somerville-Hall, în vârstă de 24 de ani, din Reading, a susținut că studenților li s-a spus în ziua porților deschise că „toată lumea va avea un loc de muncă după aceea”.

„Este un sector în creștere, cu mult mai multe locuri de muncă decât există oameni cu experiența necesară pentru a le îndeplini. Ăsta este un bonus masiv”, a spus ea.

„Îmi place foarte mult ideea de a avea un impact pozitiv asupra peisajului și mediului pe o perioadă lungă de timp”, a spus Beth Scott, în vârstă de 26 de ani, din Stirlingshire. Ea s-a angajat la o firmă de silvicultură acasă, în Scoția.

Bangor este una dintre cele trei universități din Marea Britanie care formează silvicultori cu diplomă.

„Apreciem că în prezent există aproximativ 500 de posturi profesionale neocupate în Marea Britanie și, probabil, alte 10.000 de posturi de sprijin”, a spus dr. Tim Pagella, care conduce programul de silvicultură de la Universitatea Bangor.

În plus, forța de muncă îmbătrânește. Până în 2030 aproximativ 20% dintre pădurarii actuali se văd a fi pensionați.

„Cred că este o criză pentru noi. Când ne gândim la schimbările climatice, copacii sunt unul dintre primele lucruri despre care vorbim. Totuși, profesia care ne oferă copaci se luptă să recruteze oameni”, a spus el.

Guvernele s-au angajat să accelereze plantarea de copaci pentru a contribui la absorbția emisiilor de carbon. Obiectivul Regatului Unit este de a crea 30.000 de hectare de păduri noi în fiecare an, până în 2025.

Dr. Pagella a spus că este „de netăgăduit” că aceste obiective sunt în pericol din cauza lipsei de silvicultori profesioniști care ajung sistem.

spot_img
Latest news
știri