Coreea de Sud cere interzicerea vânzării și consumului cărnii de câine și pisică

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Coreea de Sud se pregătește să interzică vânzarea și consumul cărnii de câine și pisică. Anunțul a fost făcut de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

De asemenea, anunțul vine în contextul unei conştientizări tot mai mari a drepturilor animalelor în Asia.

Inițiativa se datorează și presiunii pe care organizațiile nonguvernamentale o pun. Acestea cer, în repetate rânduri, închiderea restaurantelor şi pieţelor în care se vinde carne de câine.

Potrivit CNN, Moon a făcut aceste declaraţii după ce a fost informat de premierul Kim Boo-kyum cu privire la eforturi în vederea unei îmbunătăţiri a gestionării animalelor abandonate şi unui sistem de înregistrare obligatorie a câinilor.

78% dintre sud-coreeni consideră că producţia de carne de câine şi de pisică ar trebui să fie interzise

În pofida faptului că nu mai este la fel de răspândită ca înainte, carnea de câine este, în continuare, foarte consumată în ţările asiatce, mai ales de către persoane în vârstă.

Ea continuă să fie servită în anumite restaurante şi poate fi cumpărată din pieţe cu specific.

Un sondaj, publicat în septembrie de către asociaţia de apărarea animalelor Aware, a arătat că 78% dintre sud-coreeni consideră că producţia de carne de câine şi de pisică ar trebui să fie interzise.

Mai mult decât atât, 49% se pronunţă în favoarea unei interziceri totale a consumului. Cu toate acestea, această problemă continuă să creeze controverse în Coreea de Sud.

Vânzătorii de carne de câine insistă, la rândul lor, asupra dreptului de a-şi desfăşura meseria. De asemenea, aceștia susţin că le sunt ameninţate mijloacele de subzistenţă.