16.7 C
București
joi, 9 mai, 2024

FOTO | Poluarea produsă de războiul din Ucraina, văzută de inteligența artificială

Deși războiul din Ucraina a debutat acum aproape 2 ani, prin invazia Rusiei, încă nu se întrezărește sfârșitul conflictului ce a dus la strămutarea a milioane de oameni. Pe lângă efectele migraționiste, războiul a avut și numeroase efecte de mediu. Știrea Verde a scris despre impactul devastator asupra tuturor aspectelor sociale și de mediu. De asemenea, a documentat pagubele produse de distrugerea barajului de la Nova Kahovka.

Concomitent cu războiul, inteligența artificială s-a dezvoltat într-un ritm considerat de unii alarmant. Din cauza acestui fapt au apărut numeroase voci care au cerut reglementarea cât mai urgentă a instrumentelor AI. Revoluția tehnologică s-a evidențiat cel mai bine la finalul anului 2022, atunci când a fost lansat chatGPT.

Poluarea produsă de războiul din Ucraina, văzută de inteligența artificială

La mai bine de un an de la acel moment, inteligența artificială a devenit capabilă de mult mai multe lucruri. Am „rugat“ și noi instrumentele AI să ne deseneze impactul pe care războiul din Ucraina îl are asupra Pământului.

Rezultatele generate de inteligența artificială – deși hiperbolizate – sunt mai mult decât elocvente și pot reprezenta un semnal de alarmă pentru liderii mondiali cu gânduri belicoase ori care susțin proliferarea armelor.

Sursă – Imagine generată de inteligența artificială
Sursă – Imagine generată de inteligența artificială
Sursă – Imagine generată de inteligența artificială
spot_img
Latest news
știri