16.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

În România se importă PET-uri din Costa Rica. Daniel Zamfir: Am rămas surprinși!

Compania Green Group de la Buzău este nevoită să importe PET-uri din Costa Rica, pentru a acoperi necesarul de reciclare.

Daniel Zamfir, senator PSD, spune că Green Group, cea mai mare companie de reciclare de PET-uri din Europa, este nevoită să importe PET-uri din Costa Rica în România, pentru că în țara noastră nu reușește să colecteze câte are nevoie. Precizarea a fost făcută la dezbaterea „Upgrade România – Cum creştem investiţiile verzi în economie“ organizată de DC Media Group.

„Este în premieră ce vă spun acum! Am constatat ceva la cel mai mare reciclator de PET-uri din România și cel mai mare din Europa. Green Group de la Buzău nu poate să adune atâtea PET-uri de câte ar avea nevoie ca să recicleze. Noi am rămas surprinși să auzim că au importat PET-uri din Costa Rica pentru a recicla“, a spus senatorul PSD. Motivul e că în România „nu au reușit să colecteze“ peturile de care aveau nevoie.

Daniel Zamfir propune crearea unei industrii de reparații a electrocasnicelor

Parlamentarul mai propune o soluție care să ajute la reciclarea electrocasnicelor uzate. Daniel Zamfir a vorbit despre aparatele care au defecte, dar pot fi reparate. El propune în acest sens creaera unei industrii de reparații a electrocasnicelor.

„Sunt extrem de multe de echipamente electrice și electronice care trebuie reciclate. Practic trebuie dezmembrate. O mare parte dintre ele sunt funcționale. Ne-am gândit că putem reînvia practic acel sistem care era pe vremuri, când erau cooperativele.

Am zis să dezvoltăm o industrie de reparații a acestor produse, care pot fi reintroduse în circuitul economic. Pot fi reintroduse chiar într-o economie socială, unde case de bătrâni, cămine de copii, spitale, ar avea nevoie de ele și ar putea fi folosite“, a spus Daniel Zamfir.

Reamintim că România e codașă, de exemplu, la reciclarea și colectare deșeurilor de ambalaje.

spot_img
Latest news
știri