11.9 C
București
vineri, 10 mai, 2024

Elevii bucureșteni, de vorbă cu Ministrul Tánczos Barna, în biroul acestuia de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Marți, 4 martie 2023, elevi ai Liceului „Nichita Stănescu” din București au fost invitați la o întâlnire cu Tánczos Barna, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Aceasta a avut loc chiar la biroul Ministrului.

Azi dimineață biroul meu s-a transformat intr-un spațiu educațional. Chiar dacă nu am avut loc suficient la masă pentru toți, am discutat cu elevii din clasa a IX-a a Liceului Nichita Stănescu din capitală despre cele mai actuale probleme de mediu,” a anunțat Barna, pe contul său de Facebook.

Împreună, elevii bucureșteni și ministrul au discutat despre problemele de mediu actuale

Foto: Tánczos Barna, Facebook

Discuțiile au inclus problema poluării aerului și a încălzirii globale cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră. Daunele provocate de deșeurile și materialele care ajung în natură au fost și ele abordate. Ministrul le-a vorbit elevilor și despre importanța administrării corecte a fondului de vânătoare. Conform Ministrului Barna, elevii bucureșteni au fost foarte deschiși față de problemele de mediu și protejarea lui. Acesta a subliniat importanța „Săptămânii Verzi,” care permite continuarea acestor discuții cu elevii din întreaga țară.

„Am dezbătut cum putem reduce poluarea aerului și emisiile de gaze cu efect de seră, am vorbit despre importanța gestionării corecte a fondului cinegetic, dar și despre deșeuri și materialele care ajungând în natură pot produce duane ireversibile. Elevii sunt foarte receptivi la aceste teme, de aceea consider că este important să continuăm aceste dialoguri în cadrul Săptămânii Verzi, până la sfârșitul anului școlar,” a precizat Ministrul.

spot_img
Latest news
știri