20.8 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Nu este o glumă! Britanicii sunt invitați să danseze pentru viermi, pentru a ajuta la evaluarea sănătății solului | VIDEO&FOTO

Deși poate părea o acțiune destul de deplasată, cetățenii britanici sunt invitați să ia parte la un studiu prin dans, care scoate viermi la suprafață.

Deși poate părea o activitate ciudată, dansul pentru viermi este extrem de util pentru a se determina sănătatea solului. O organizație de caritate pentru mediu le-a cerut cetățenilor din Marea Britanie să aducă la suprafață viermii din adâncuri pentru a fi numărați, potrivit The Guardian.

Este vorba de Asociația Solului, care încearcă să inventarieze populația de viermi la nivel național. De asemenea, organizația vrea să vadă unde aceștia sunt în declin și unde e nevoie de intervenție.

Oamenii, invitați să dansesze pentru viermi

Astfel, Asociația Solului invita oamenii ca, pe parcursul lunii mai, să danseze pe pământ. Cetățenii sunt puși să ude pământul cu apă sau să folosească diverse vibrații pentru a scoate viermii la suprafață.

Cercetătorii din cadrul asociației vor crea în final o hartă a viermilor din Marea Britanie. Aceasta va evidenția care sunt locurile cu cel mai sănătos sol, dar și cele cu cel mai divers. Un număr ridicat de viermi indică un sol sănătos.

Viermii sunt vitali pentru sol. Ei produc un mucus lipicios care ajută la atenuarea inundațiilor. Solul cu viermi este cu până la 90% mai eficient la absorbția apei.

Cu toate acestea, din cauza pesticidelor, a scurgerii excesive și a utilizării îngrășămintelor anorganice, populația de viermi pare să se fi micșorat. Un studiu recent a constatat că populațiile de râme au scăzut cu o treime în ultimii 25 de ani.

Numărul de viermi din sol, extrem de util pentru fermieri

Alex Burton, reprezentant al Asociației Solului, a declarat:

„Ar putea părea ciudat, dar dansul pe pământul gol poate ajuta știința. Oamenii de știință și fermierii se folosesc de numărul de viermi pentru a înțelege sănătatea solului. Depindem de sol pentru 95% din producția noastră de alimente. Acesta mai mult carbon decât atmosfera, așa că este crucial pentru noi să știm ce se întâmplă sub pământ, iar viermii ne ajută în acest sens”, a zis el.

„Datele pe care le obținem pentru harta viermilor ne vor ajuta să înțelegem mai bine starea de sănătate a solurilor din grădini și spații verzi din Marea Britanie. Acest lucru va arăta unde e nevoie de intervenție. Le cerem oamenilor să devină cetățeni de știință pentru prietenii noștri valoroși și, dacă nu găsesc atât de mulți pe cât se așteptau, avem o mulțime de sfaturi pentru a-i ajuta să îmbunătățească solul.”, a mai spus Burton.

spot_img
Latest news
știri