13.6 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Șervețelele umede pe bază de plastic, interzise în Marea Britanie

Șervețelele umede pe bază de plastic vor fi interzise în Marea Britanie.

Șervețelele umede care conțin plastic vor fi interzise în curând în Marea Britanie. Mișcarea vizează reducerea gunoiului marin, potrivit Yahoo News.

În urma unei consultări publice extrem de pozitive, în cadrul căreia 95% dintre respondenți au fost de acord, regulamentul care interzice furnizarea și vânzarea unor astfel de articole a fost finalizat.

Măsurile au fost adoptate de toate cele patru țări din Marea Britanie. Acestea includ o perioadă de tranziție pentru a permite adaptarea firmelor. Guvernul scoțian și-a exprimat mândria de a-și continua moștenirea de a minimiza deșeurile de plastic.

Alte măsuri similare anterioare includ:

Interzicerea șervețelelor umede pe bază de plastic va intra în vigoare 18 luni mai târziu. În ciuda acestei perioade, mai multe magazine au întrerupt deja vânzarea șervețelelor umede care conțin plastic.

Aceste produse au nevoie de un timp îndelungat pentru a se biodegrada, dăunând atât vieții sălbatice, cât și mediului mai larg, deoarece persistă de-a lungul anilor. De asemenea, sunt enumerate ca sursă de poluare cu microplastice.

Datele culese de la Defra Beach Litter Monitoring indică faptul că, între 2015 și 2020, au fost găsite aproximativ 20 de șervețele umede pe suta de metri de plajă studiată în Marea Britanie. Lorna Slater, ministrul pentru competențe verzi, economie circulară și biodiversitate, și-a exprimat satisfacția pentru interzicerea șervețelelor umede pe bază de plastic.

Latest news
știri