13.2 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Groapă de gunoi, improvizată lângă Primăria Balotești: Sunt permanent șobolani, noaptea | FOTO

O groapă de gunoi improvizată a apărut în ultimii doi ani în proximitatea Primăriei Balotești, județul Ilfov, conform Observator.

Se pare că locul respectiv era destinat unei parcări, însă oamenii au început să arunce gunoaie. Se pare că groapa improvizată funcționează chiar cu avizul comisarilor de mediu.

În momentul în care echipa Observator a ajuns la fața locului, primarul s-a plâns că nu are destule utilaje pentru a muta gunoiul. Ulterior, acesta a precizat că terenul va fi curățat până la sfârșitul acestei săptămâni.

Groapă de gunoi improvizată, plină de șobolani

Pe terenul de aproximativ 5.000 mp. pot fi văzuți, noaptea, numeroși șobolani.

„S-au făcut sesizări multiple nu se rezolva absolut nimic si din păcate se accentuează această depozitare aici. Sunt permanent șobolani, noaptea“, a spus un localnic.

Este vorba, practic, de o stație de transfer pentru deșeuri. Acestea sunt depozitate, după care sunt preluate de camioane și duse în groapa de la Vidra.

ADP-ul are probleme în a prelua gunoaiele

Se pare că și angajații ADP-ului întâmpină probleme atunci când trebuie să preia gunoaiele de la groapa improvizată. În cazul unor ploi, mașinile nu mai pot intra pe suprafața respectivă, pentru că riscă să rămână înnămolite.

„Acest transfer de deșeuri este o operațiune reglementată prin lege și are nevoie de autorizație de mediu“, a declarat Raul Pop, director Programe Asociația ECOTECA. Cu toate acestea, Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov a emis anul trecut un astfel de document.

De asemenea, Garda de Mediu a descoperit la ultimul control că legea nu este respectată.

„Ceea ce au constatat comisarii pe teren a fost o manipulare defectuoasă a resurselor de pe acel amplasament. Era o zonă murdară din cauza unui management defectuos la acel punct de lucru“, a declarat Andrei Corlan, comisar Garda Națională de Mediu.

Acum, în cazul în care primarul localității nu eliberează terenul conform angajamentului, riscă o amendă consistentă.

Sursă – Observator
Latest news
știri