Documentarul România Sălbatică va avea premiera de gală în București, pe 15 septembrie

România Sălbatică

Filmul România Sălbatică va ajunge în București, miercuri, 15 septembrie” au precizat, pe pagina de Facebook, reprezentanții WWF România.

Conform anunțului făcut în cursul zilei de ieri, 8 septembrie, proiecția de Gală a documentarului de mediu va fi însoțită de un live performance al Bucharest Film Orchestra, care va interpreta piese de pe coloana sonoră originală a filmului.

Filmul România Sălbatică este considerat cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din țara noastră. De asemenea, documentarul a fost cel mai urmărit film vara asta la TIFF.

În cadrul TIFF, România Sălbatică a obținut și premiul publicului.

România Sălbatică  va avea premiera de gală, în prezența întregii echipe, miercuri, 15 septembrie, în aer liber, la Amfiteatrul “Mihai Eminescu”

Proiecția documentarului va fi însoțită și de un moment artistic al Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră dedicată muzicii de film din țară, dirijată de maestrul Tiberiu Soare.

Orchestra va interpreta piese de pe coloana sonoră originală a filmului România Sălbatică, coloană sonoră compusă de Alexei Țurcan.

Documentarul este în regia lui Dan Dinu, are o durată de 2h 3, iar masca va fi obligatorie pe toată durata proiecției.

Documentarul reprezintă munca depusă de întrega echipă și de toți colaboratorii implicați timp de mai bine de 10 ani în acest proiect

După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și mai bine de 10 ani de preproducție filmul prezintă imagini în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase și greu accesibile, precum și povești unice despre biodiversitatea țării”, se precizează în anunț.

ROMÂNIA SĂLBATICĂ este o producție NTD Film, co-produsă de Libra Films și Avanpost Media. Distribuit de Transilvania Film.