A apelat 112 pentru a reclama tăieri ilegale, dar a fost amenințat cu amendă

Foto: USR Bihor
Foto: USR Bihor

Poliția Română a dat dovadă de exces de zel în cazul unui activist de mediu din județul Bihor care a apelat la autorități pentru a raporta un furt de lemne. Bărbatul a sunat la 112, dar a fost amenințat de polițiști cu amenzi.

Activistul din Bihor a apelat numărul unic de urgență de mai multe ori ca să fie trimis un echipaj de poliție, dar a fost refuzat. Cu toate acestea, abia după o oră de insistențe, un echipaj a ajuns la fața locului.

Activistul a precizat că a găsit niște cioate nemarcate în Fondul Forestier administrat de Asociația Stracoș. A discutat cu oamenii legii, precizând că intervine în calitate de simplu cetățean care deține o asociație de mediu, precizând că este irelevantă vreo funcție pentru a reclama tăierile ilegale.

Încă de la primul apel telefonic făcut la Poliție, activistul se lovește de reticența dispecerului. Deși acesta sunase să reclame o tăiere ilegală de arbori, polițistul care a răspuns apelului insistă că trebuie contactat pădurarul, nu Poliția, arată Realitatea.net.

Răspunsul primit pentru că a apelat numărul de urgență: ”Dacă mai abuzezi de linia de urgență o să fiți amendat!”

Polițist: Păi va trebui să vorbiți cu pădurarul, de acolo din zonă

Activist: Nu, domnule, am sunat la 112, e infracțiune, trebuie să veniți dumneavoastră aici.

Polițist: Păi, de unde știți că este infracțiune? Lucrezi în domeniu sau de unde știi? Sunt ai dumneavoastră arborii ăia?

Activist: Nu sunt ai mei, sunt ai României.

Polițist: Da, mergeți la pădurarul care răspunde de pădurea de acolo.

Dispeceratul a refuzat să trimită un echipaj la fața locului, iar bărbatul a fost nevoit să-i explice polițistului că, în pădure, are loc o bătaie. În cele din urmă acesta a trimis un echipaj de poliție la fața locului, dar nu înainte de a-l informa pe Tiberiu Boșutar că va fi amendat, mai arată sursa citată.

Activist: Domnule, ne-am luat la bătaie aici! Ne-am luat la scandal! Trimiteți Poliția! Trebuie să ne omorâm, între noi, că nu vreți voi să vă deplasați aici?

Polițist: Dacă mai abuzezi de linia de urgență o să fiți amendat!

Conform sursei citate, câteva zeci de minute mai târziu, și-au făcut apariția polițiștii, criminaliștii, reprezentanți ai Ocolului Silvic, dar și un reprezentant al Gărzii Forestiere.

Sursa foto