14.9 C
București
joi, 16 mai, 2024

Și conservatorilor le pasă de schimbările climatice, nu doar celor de stânga: Valorile noastre reprezintă cheia soluțiilor eficiente pentru climă

Schimbările climatice sunt văzute drept o preocupare a politicienilor și grupurilor de stânga, dar sunt mulți conservatori care contrazic această concepție, conform Centredaily.

Andrew Eyerly, directorul Conservative Outreach pentru Citizens’ Climate Lobby subliniază că „adesea, cele mai puternice voci despre schimbările climatice sunt din zona de stânga și există o retorică falsă potrivit căreia conservatorilor nu le pasă de climă”.

„Pur și simplu nu este adevărat și trebuie să abordăm această concepție greșită.”, a spus Andrew Eyerly.

Acesta este din State College, Pennsylvania. El servit ca medic în Irak și Afganistan și acum locuiește în Georgia. Eyerly spune c a fost motivat de „valorile sale conservatoare să pledeze pentru mai puțină poluare și pentru un climat stabil”.

În plus, John Curtis, un republican din Utah, a vorbit recent despre aplecarea către schimbările climatice.

Republicanii au spus de prea mult timp tuturor ceea ce nu ne place. Acum este important pentru noi să articulăm ceea ce ne place”, a spus el.

Tot mai mulți conservatori abordează schimbările climatice

O altă voce conservatoare care abordează problema schimbărilor climatice este Bob Inglis, fost reprezentant din Carolina de Sud. Acesta a fondat organizația RepublicEN, unde precizează că „nimeni nu ar trebui să-și sacrifice valorile conservatoare pentru a proteja mediul și viitorul nostru”.

„Valorile conservatoare nu fac doar parte din identitatea noastră, ci sunt cheia pentru soluții eficiente pentru climă, a spus el.

Potrivit lui Andrew Eyerly, „conservatorii pot conduce această schimbare cu soluții de piață liberă care stimulează economia și aduc locuri de muncă bine plătite în energie curată comunităților noastre”.

„O tranziție la energie curată bine executată poate întări producția americană. Dezvoltarea continuă a surselor regenerabile atrage miliarde de dolari în statele roșii”, a spus el.

Eyerly organizează Conferința CCL Conservative Climate Leadership la Washington, DC, în perioada 28-29 martie. Invitat va fi și John Curtis, precum și alți reprezentanți ai industriei și guvernului. Conferința se încheie cu acțiuni de lobby pentru schimbările climatice față de membrii conservatori ai Congresului SUA.

CCL este o organizație non-partizană, deschisă către tot eșichierul politic, pentru a găsi soluții la schimbările climatice.

spot_img
Latest news
știri