19.1 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Insule ecologice pentru colectarea selectivă la Focșani

Municipiul Focșani va beneficia de un sistem cu insule ecologice subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, potrivit Agerpres.

Proiectul este finanțat prin PNRR și are o valoare de 9,3 milioane de lei.

„Proiectul care va fi finanțat prin PNRR prevede montarea a 100 de insule ecologice digitalizate, subterane și supraterane, pentru colectarea separată a deșeurilor. Implementarea acestui proiect va schimba managementul deșeurilor în Municipiul Focșani iar fiecare locuitor al orașului va putea plăti pentru cantitatea de deșeuri pe care o produce“, se arată într-un comunicat al primăriei.

În plus, accesul locuitorilor către aceste insule se va face „pe bază de carduri autorizate“. De asemenea, mirosul urât, specific actualelor pubele din oraș, va fi eliminat.

Primăria Focșani încurajează colectarea selectivă a deșeurilor prin folosirea acestor containere inteligente. În ele pot fi aruncate separat deșeurile biodegradabile, hârtia, plasticul, sticla sau metalul.

Insulele ecologice, beneficii pe multiple planuri

Containerele în cauză au protecție anti-vandalism și nu pot fi deschise neautorizat. Acestea sunt dotate cu modul GSM pentru transmisia datelor și acces digitalizat pentru persoanele arondate.

Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital care va oferi informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeurile în containere.

10 insule ecologice subterane vor fi amplasate în zona blocurilor din Focșani, în locații centrale, zone de protecție a monumentelor istorice sau cu trafic intens. Celelalte 90 de insule ecologice sunt supraterane.

Proiectul implementat de Municipiul Focșani va fi inclus în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Solide din județului Vrancea.

Latest news
știri