Un câine a devenit eroul unui bătrân din Buzău, ajutând la recuperarea banilor furați

Captură video
Captură video

Pompiliu Popescu este un bărbat în vârstă de 81 de ani, din Buzău. În urmă cu câteva zile, bărbatul a fost agresat de un hoț, care a plecat cu o geantă în care se aflau 3.000 de lei, economiile bătrânului.

La prinderea hoțului și recuperarea economiilor a ajutat Rik, un ciobănesc german, care are 9 ani și este unul dintre cei mai apreciați câini polițiști de la IPJ Buzău.

Misiune rezolvată în doar 30 de minute: hoțul locuia în același sat cu bătrânul păgubit

La începutul lunii iunie, Rik a primit de la superiorii săi o misiune nouă: să găsească un hoț, care jefuise un bunic de 81 de ani din comuna Ulmeni. După ce l-a agresat, a plecat cu o geantă în care se aflau 3.000 de lei, precizează Digi 24. Ciobănescul german a mirosit geanta abandonată de hoț, a preluat urma și i-a dus pe polițiști direct la imobilul suspectului, mai arată sursa citată.

După ce a venit poliția, au stabilit dumnealor ordinea de luptă și a apărut și mașina de la Buzău cu câinele. Corpul delict, adică gentuța mea era lângă prunul ăla, la poartă acolo, aruncată”, a povestit Pompiliu Popescu.

Conform agentului de poliție din cadrul IPJ Buzău, autorul furtului a fost găsit la aproximativ 1 kilometru distanță de casa păgubitului. Este vorba despre un tânăr care locuiește în același sat, având vârsta de 23 de ani. Mai mult, Rik a reușit, în doar jumătate de oră, să-i conducă pe polițiști direct la poarta hoțului.

Marius Vlad, agent de poliție IPJ Buzău: ”Este un câine de prelucrare urme de miros, asta e specializarea lui. El doar cu nasul face treaba, atât. Nu e un câine de atac sau de violență, nu”

Mulțumesc frumos, tataie! Să îți dea Dumenzeu sănătate și ieșirea la pensie cu un punct în plus, că îl meriți!”, a precizat Pompiliu Popescu.

Începând cu anul 2020, Marius și Rik formează o echipă, după ce tatăl polițistului s-a pensionat. Conform Digi 24, câinele a fost lăsat moștenire din tată în fiu. Deși la început acomodarea a fost ceva mai grea, cei doi agenți de poliție sunt de nedespărțit.