21.3 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

Dezastru ecologic în zona Sibiel, ce fac autoritățile

Zona Săliște din Sibiu pare să fie îngropată în gunoaie provenite de la construcții, moloz, dar și gunoaie menajere. Primăria și Garda de Mediu abia acum reacționează, deși situația este așa din luna martie.

Din luna martie, în zona Sibiel, zac maldăre de gunoaie fără ca nimeni să facă nimic cu privire la situație. Deșeuri de construcții, moloz, bucăți mari de plastic, deșeuri menajere, toate sunt aruncate pe malul cursului de apă. Totul a fost sesizat de către o doamnă, care a încercat să ia legătura și cu autoritățile.

Culmea este că sesizarea ei a fost făcută inclusiv către primăria Săliște. ”Zona ar trebui curățată, însă mai mult de atât, ar trebui ca primăria să ia măsuri și de prevenție, astfel încât peste câteva luni sa nu avem parte de același peisaj într-un sat turistic”, spunea cea care a sesizat autoritățile în petiție.

Doar că a rămas fără răspuns, astfel încât s-a adresat jurnaliștilor de la Turnul Sfatului. Aceștia au luat legătura cu primarul care le-a spus că deșeurile se află pe terenurile unor persoane fizice, care urmează să fie identificate.

Primăria spune că va face curat

Între timp, primăria va demara o acțiune proprie de curățenie. De asemenea a fost sesizată și Garda de Mediu, doar că și aici concluzia a fost aceiași, deșeurile se află pe terenuri private.

Totuși comisarii spun că vor încerca să identifice proprietarii și îi vor pune să facă curat. Pe de altă parte, conducerea Gărzii de Mediu spune că de curând locuitorii din Sibiel au avut ocazia de a scăpa în mod civilizat și gratuit de deșeuri. Mai exact la începutul anului  

Abandonul gunoaielor, obișnuință

Primăria Orașului Săliște, prin intermediul operatorului de salubritate SOMA SRL a organizat o campanie pentru colectarea separată de la populație a deșeurilor voluminoase și a celor electrice, electronice și electrocasnice.

Doar că abandonul deșeurilor în diferite locuri, se pare că nu a ieșit din obiceiul populației, potrivit Elenei Anghel, comisarul șef al Gărzii de Mediu Sibiu. Iar situația din zona Sibiel pare să fie extinsă și în alte locuri, cum ar fi Poplaca, Trăinei, Rășinari sau în Dealul Gușteriței.

Latest news
știri