18.6 C
București
duminică, 29 septembrie, 2024

Dacă folosești cuptorul cu microunde să încălzești mâncarea din diferite recipiente de plastic te expui la un pericol uriaș pentru sănătatea ta

Evită să mai bagi recipiente de plastic în interiorul cuptorului cu microunde.

Cuptorul cu microunde, fără dar și poate că este un electrocasnic aproape indispensabil în orice bucătărie. Totuși, încălzirea alimentelor în acesta îți poate pune sănătatea în pericol, potrivit MSN.

Universitatea din Nebraska-Lincoln a analizat nivelul de poluare generat de încălzirea mâncării în diferite recipiente de plastic. S-a constatat că în timpul procesului, miliarde de particule sunt eliberate.

Aceste particule sunt apoi ingerate cu ușurință, ceea ce ar putea cauza probleme grave de sănătate.

Cuptorul cu microunde – folosit la încălzirea produselor în recipiente de plastic

Cercetătorii de la Universitatea din Nebraska-Lincoln au efectuat experimente cu diferite recipiente din plastic, cu mâncare pentru copii, realizate din polipropilenă și polietilenă. Ambele materiale plastice sunt aprobate de FDA.

Aceste recipiente au fost apoi încălzite într-un cuptor cu microunde timp de trei minute.

Testele arată că peste 2 miliarde de nanoplastice și 4 milioane de particule de microplastic sunt eliberate pentru fiecare centimetru pătrat de container după acele 3 minute.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că microplasticele extrase și nanoplasticele eliberate din recipientul de plastic pot ucide aproximativ 75% din celulele renale embrionare umane. Aceste rezultate au rezultat dintr-un studiu in vitro.

Institutul Național de Sănătate spune că studiile arată o asociere între BPA, un compus chimic găsit în materiale plastice, și bolile cardiovasculare, tulburările de reproducere și cancerul de sân.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății recomandă limitarea expunerii la aceste particule de plastic.

spot_img
Latest news
știri