4.1 C
București
duminică, 22 decembrie, 2024

Revoluția cărnii de laborator continuă. A fost creată prima chifteluță cu ADN de mamut

Vow, o companie australiană de carne, a creat o primă chifteluță cu ADN al animalului preistoric, conform TBSNews.

Proiectul se concentrează pe ideea de a crește carne din celule fără a fi necesară sacrificarea animalelor. Studiul subliniază și legătura dintre producția de animale, distrugerea faunei sălbatice și criza climatică, relatează The Guardian.

În prezent, există destul de multe companii care lucrează la înlocuitori pentru carnea convențională.

Proiectul Vow vizează mai mult amestecarea și potrivirea celulelor din specii neconvenționale pentru a crea noi tipuri de carne.

Chifteluță cu ADN de mamut. Cercetătorii au analizat mai multe specii

Până acum, compania a cercetat peste 50 de specii, inclusiv alpaca, bivol, crocodil, cangur, păuni și diferite tipuri de pești.

Potrivit rapoartelor, prima carne cultivată de laborator care va fi vândută va fi de prepeliță japoneză. Compania se așteaptă să fie în restaurantele din Singapore anul acesta.

„Avem o problemă de schimbare a comportamentului când vine vorba de consumul de carne”, a declarat George Peppou, CEO al Vow.

„Scopul este de a trece câteva miliarde de consumatori de carne de la consumul de proteine animale [convenționale] la consumul de lucruri care pot fi produse în sisteme electrificate.

Credem că cel mai bun mod de a face asta este să inventezi carnea. Căutăm celule care sunt ușor de crescut, cu adevărat gustoase și hrănitoare. Apoi amestecăm și potrivim acele celule pentru a crea carne cu adevărat gustoasă.”, a mai spus el.

De ce a fost ales mamutul?

Tim Noakesmith, unul dintre co-fondatorii Vow, a declarat: „Am ales mamutul lânos pentru că este un simbol al pierderii diversității și un simbol al schimbărilor climatice.

Mamutul a dispărut în ultima epocă glaciară din cauza vânătorii și a temperaturilor în creștere.

Echipa de cercetare a preluat secvența de ADN pentru mioglobina mamut, o proteină musculară cheie pentru a oferi cărnii aroma sa și a completat puținele lacune folosind ADN-ul elefantului.

„A fost ridicol de ușor și rapid. Am făcut asta în câteva săptămâni”, spun cercetătorii.

Inițial, ideea a fost să se producă carne de pasăre dodo, dar secvențele de ADN necesare nu există.

Este un fapt larg cunoscut că producția pe scară largă de carne, în special cea de vită, provoacă daune uriașe mediului. Pentru a preveni alte daune, este necesară o reducere mare a consumului de carne. Acest lucru e necesar mai ales în cazul națiunilor bogate, pentru a pune capăt crizei climatice care deteriorează.

spot_img
Latest news
știri