Peste 1.000 de tone de deşeuri au fost descoperite în Portul Murfatlar

Captura video
Captura Youtube

Peste 1.000 de tone de deşeuri, printre care anvelope uzate, motoare ce conţin lubrifianţi, au fost descoperite autorităţile constănţene în Portul Murfatlar.

Deșeurile erau transportate pe două barje și au intrat în țară din Bulgaria. Conform declarațiilor, destinația finală a transportului era Turcia.

Comisarii au interzis transporturile ajunse în Portul Murfatlar: cele 1.000 de tone de deșeuri erau metale feroase

Într-o postare pe Faceboook, Octavian Berceanu, Șeful Gărzii de Mediu, a explicat cum comisarii  din cadrul Comisariatului Județean Constanța impreuna cu lucrători din cadrul Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud Agigea au interzis tranzitul pe teritoriul României a doua barje care transportau cantitatea de peste 1000 tone deșeuri declarate ca fiind deșeuri de metale feroase provenite din tratarea mecanica a deșeurilor.

La controlul fizic s-a constatat ca barajele erau încărcate deșeuri metalice feroase în amestec cu deșeuri provenite din dezmembrări auto, DEEE-uri, deșeuri plastic.

Deşeurile erau expediate din Bulgaria cu destinația Turcia, cu tranzit pe teritoriul României”, a mai precizat Octavian Berceanu pe contul de socializare.

Alte deșeuri, provenite din Japonia

Tot săptămâna aceasta, un container cu peste nouă tone de deşeuri din piese şi dispozitive agricole, sosit din Japonia, a fost descoperit de autorităţi în Portul Constanţa Sud Agigea.

Printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora”, a transmis Garda de Coastă.

Deşeurile erau importate de o societate din ţara noastră. Cu toate acestea, Transportul a fost returnat către destinația inițială. De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de import ilegal de deşeuri, şi import ilegal de deşeuri.