”The Worst Birthday”: sloganul sub care Greenpeace aniversează 50 de ani de activitate

Greenpeace
Greenpeace

Săptămâna aceasta, Greenpeace a marcat 50 de ani de activitate pentru protejarea mediului. Deși aniversează jumătate de secol de implicare, organizația a ales să folosească  sloganul „The Worst Birthday”.

Sloganul a fost ales pentru a arăta faptul că anul 2021 s-a dovedit a fi plin cu recorduri de temperatură şi alerte de fenomene meteo extreme. Mai mult, păduri întregi au fost  tăiate ilegal sau arse.

Anul 2021 s-a tradus prin incendii, poluare, inundaţii, secetă şi gheţari care se topesc într-un ritm alarmant

Greenpeace România a celebrat 50 de ani prin semnale de alarmă și accentul pus pe relaţia dintre natură şi artă

În România, Greenpeace a inițiat, cu această ocazie, o conversaţie-dezbatere despre istoria Greenpeace şi campaniile organizaţiei la nivel internaţional şi local, criza climatică pe care o traversăm şi soluţiile disponibile, dar şi despre relaţia dintre natură şi artă.

Participanții la eveniment  au putut descoperi 50 dintre momentele de referinţă din istoria de jumătate de secol a organizaţiei inclusiv sub forma unei expoziţii foto, iar instalaţia „Copacul mimetic”, realizată de Maria Bălan, a atras atenţia asupra problemei toaletărilor şi tăierilor abuzive de copaci, reprezentând un arbore care încearcă să imite forma omului pentru a scăpa de drujbe, topoare şi alte instrumente folosite pentru tăierea lemnului”, precizează Radio Eco Natura.

Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în peste 55 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea.

Greenpeace foloseşte confruntarea creativă, non-violentă, pentru a expune probleme de mediu globale şi pentru a împinge adoptarea unor soluţii esenţiale pentru un viitor verde şi paşnic.