Brașov: copiii din școli și grădinițe vor primi alimente de la producători locali și ecologici

Foto: WWF România
Foto: WWF România

Într-un anunț postat pe pagina de Facebook, reprezentanții World Wide Fund for Nature România au precizat că, în Brașov, copiii din școlile și grădinițele de stat și cele particulare acreditate din orașul Brașov vor primi în pachețelul cu alimente produse provenite și de la producători locali și ecologici, în cadrul programului „Cornul și laptele” din acest an școlar.

”Cornul și laptele”, pentru prima dată, din surse locale și ecologice

World Wide Fund for Nature România a propus programul ”Mâncare sănătoasă pentru copii sănătoși. Mâncare sănătoasă pentru Planetă”. Este pentru prima dată când cei mici vor putea beneficia de o schimbare în alimentația publică. Produsele nu vor mai fi alese în funcție de prețul cel mai mic. Practic, departajarea se va face în funcție de raportul calitate-preț (50%-50%).

Acest început de schimbare în alimentația publică, pentru susținerea sustenabilității de mediu, antreprenoriatului agricol local și sănătății publice, se datorează colaborării noastre cu Primăria Municipiului Braşov”, au explicat reprezentanții Wide Fund for Nature România.

Foto: WWF România

WWF-România și Primăria Municipiului Brașov au făcut un apel la producătorii locali să depună oferte în cadrul licitației până pe 22 septembrie

În acest fel, cel puțin 10% dintre produse trebuie să fie certificate ecologic. De asemenea, cel puțin 30% trebuie să vină de la producători, fermieri, cooperative și asociații locale. În plus, un minim 10% trebuie să vină prin lanțuri scurte de distribuție, adică direct de la producător sau prin maxim un intermediar.

Împreună cu Primăria Municipiului Brașov, invităm producătorii locali să depună oferte în cadrul licitației până pe 22 septembrie, ora 15.00. Dacă știi producători sau grupuri de producători din județul Brașov, dă-le un semn și spune-le de această oportunitate!”, au mai precizat reprezentanții.