Trifoi Fest: Obiceiuri mai bune pentru mediu, oameni și animale

Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Trifoi Fest este un festival care iși va desfășura prima ediție în data de 25 septembrie, în București, în Parcul Romniceanu.

În cadrul Trifoi Fest, participanții pot învăța despre prevenirea generării de deșeuri și despre utilitatea compostului. În linii mari, organizatorii vor oferi sfaturi despre cum să trăim mai bine și mai sănătos, utilizând mai puține resurse.

Festivalul și-a făcut un scop din a găzdui pe lângă dezbateri și ateliere din sfera economiei circulare. De asemenea, va fi organizat un târg cu produse alimentare și non-alimentare vegane, ecologice, durabile sau biodegradabile, obținute fără risipă.

Organizatorii speră să ofere inspirație și instrumente concrete pentru a ne reduce impactul vieții de zi cu zi, acoperind tot spectrul nevoilor de bază: hrană, îngrijire, energie, transport, locuire, precizează Radio Eco Natura.

Trifoi Fest: ”Sperăm să înrădăcinăm astfel obiceiuri mai bune față de mediu, oameni și alte animale non-umane”

Cei prezenți vor putea pune întrebări unor reprezentanți ai autorităților publice și ai societății civile. Întrebările pot fi adresate și experților în managementul deșeurilor, cercetătorilor și antreprenorilor preocupați să-și reducă risipa. De asemenea, vor putea interacționa cu reprezentanții unor ONG-uri sau inițiative care promovează un stil de viață mai sustenabil sau care pun presiune pe factorii de decizie pentru a preveni risipa și a gestiona mai bine deșeurile, mai arată sursa citată.

Este încurajat mersul pe bicicletă pentru cei care aleg să fie prezenți la eveniment. Transportul în comun este o altă soluție pentru a evita căutarea unui loc de parcare și a reduce amprenta de carbon.

Poluarea poate fi combătută prin responsabilitate

Vizitatorii trebuie să știe că în perimetrul festivalului nu vor fi amplasate coșuri de gunoi suplimentare față de cele existente pe domeniul public, nici măcar pentru deșeuri reciclabile. Recicleta va colecta deșeuri reciclabile la standul propriu. Participanții sunt încurajați să prevină generarea lor, căci reciclarea este un proces energofac. Colectarea implică niște costuri” au declarat reprezentanții grupului de inițiativă civică.