Grădina Botanică Regală din Londra a stabilit un nou record pentru cea mai mare colecție de plante naturale

Credit foto: Unsplash / Philippe Gras
Credit foto: Unsplash / Philippe Gras

Grădina Botanică Regală a fost înființată în anul 1759, iar în mai 2019, deținea nu mai puțin de 16.900 de specii de plante unice.

Potrivit Guinness World Records, Kew Gardens deține cea mai diversă colecție de plante dintr-o grădină botanică, adunate într-un singur loc.

Grădina Botanică Regală: frumusețe, inspirație și educație

Suntem absolut încântați că această grădină deține recordul pentru cea mai mare colecție de plante vii. Consolidează importanța grădinilor botanice din întreaga lume, nu numai ca locuri frumoase de care să te bucuri, ci și ca centre esențiale de inspirație și educație,” a spus Richard Barley, director de horticultură la Guinness World Records, citat de BBC.

Kew Gardens reprezintă și mai mare depozit de semințe din lume. Mai mult, se așteaptă ca numărul record de plante să crească semnificativ după finalizarea inventarierii permanente a tuturor colecțiilor sale.

Patrimoniul Mondial UNESCO conține numeroase recorduri pentru plante, inclusiv pentru Titan Arum, cea mai înaltă și mai mirositoare floare din lume, precizează publicația Descoperă.ro.

Important de menționat este și că, în cursul anului trecut, un exemplar din pepiniera de la Kew a câștigat premiul pentru cea mai lungă plantă ulcior Nepenthes. Conform măsurătorilor, planta are 43 cm de la bază până la vârf.

Kew Gardens este și cel mai mare depozit de semințe din lume, Millennium Seed Bank. Acesta conține peste 2,4 miliarde de semințe de la aproape 40.000 de specii de plante, mai arată sursa citată.

Una dintre atracțiile turistice de top din Londra și un sit al Patrimoniului Mondial

Grădina găzduiește cele mai mari și mai diverse colecții botanice și micologice din lume. Ierbarul, care este unul dintre cele mai mari din lume, are peste 8,5 milioane exemplare conservate de plante și ciuperci.

De asemenea, biblioteca conține peste 750.000 de volume. În plus, colecția de ilustrații conține peste 175.000 de tipărituri și desene de plante.