România Sălbatică: un film al cărui mesaj ar trebui să ajungă la toți

Credit foto: Anda Floriana Stancescu
Credit foto: Anda Floriana Stancescu

Documentarul România Sălbatică este prezent în cinematografele din toată țara. Filmul înglobează mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și dar și 10 ani de pre-producție.

În același timp, filmul reprezintă cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră și a fost lansat, în mod oficial, în data de 17 septembrie.

România Sălbatică a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a cucerit Premiul Publicului și a fost cel mai vizionat film al ediției

Filmul a fost prezent pe marile ecrane, iar în cadrul Premierei de Gală de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din București. Aici, a reușit să strângă peste 1500 de persoane.

Ne bucurăm să fim cei care reușesc să aducă România Sălbatică pe marile ecrane din atât de multe orașe și cinematografe, la fel cum ne bucurăm că am putut oferi acestui produs spectaculos Premiera de Gală pe care o merita: în aer liber, într-un cadru natural. Este un film al cărui mesaj ar trebui să ajungă la toți, cu mic cu mare. Așadar, vom face tot posibilul să ne asigurăm că acest lucru se va întâmpla în cât mai multe locuri din țară.”, a declarat Oana Furdea, Manager de distribuție Transilvania Film.

Cel mai amplu, complex și autentic proiect de film documentar despre România

Conform anunțului făcut de reprezentanții Transilvania Film, în prima săptămână de proiecții, filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 40 de orașe din țară.

Dan Dinu semnează scenariul și regia, în timp ce Cosmin Dumitrache a fost responsabil de imagine și montaj. Producători executivi: Hanka Kastelicová – HBO Europe, Tudor Giurgiu – Libra Films, Matei Truța – Libra Films și Vlad Rădulescu – Avanpost Media.

România Sălbatică este o producție NTD Film, co-produsă de HBO Europe, Libra Films, Avanpost Media și și distribuită de Transilvania Film.