Modul în care vidrele de mare pot combate schimbările climatice

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Vidrele de mare au fost vânate în comerțul cu blănuri din secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, numărul lor se recuperează încet, iar creaturile jucăușe par să contribuie activ la problema schimbărilor climatice.

Vidrele de mare joacă, de asemenea, un rol singular în susținerea ecosistemelor pădurilor de vară din Pacificul de Nord, precizează BBC.

Puține alte animale mănâncă la fel de mult în raport cu greutatea lor sau joacă un rol atât de important în menținerea mediului lor”, a precizat Brent Hughes. Ecologul marin este renumit pentru faptul că studiază habitatele de coastă de la Universitatea de Stat Sonoma din California.

Vidrele de mare: supereroii climatici

În momentul de față, oamenii de știință studiază modul în care aceste mustelide marine pot fi, de asemenea, supereroi climatici. Vidrele de mare ajută ecosistemele să capteze carbonul din atmosferă și să-l stocheze ca biomasă și resturi de adâncime. Astfel, se împiedică transformarea acestuia în dioxid de carbon, iar vidrele, prin simpla lor existență, combat schimbările climatice.

Vidrele de mare au fost odinioară răspândite pe apele de coastă din Oceanul Pacific de Nord, de la Baja California până în Alaska, până la recifele stâncoase din Rusia și Japonia. Cu toate acestea, în anii 1700 și 1800, comercianții de blănuri au distrus populația până la aproximativ 2.000 de animale. De atunci, eforturile de conservare au permis vidrelor să revină.

Sunt combatute atât schimbările climatice, cât și poluarea apelor

În estuarul Elkhorn Slough din California, ierburile marine aproape că a dispărut la începutul anilor 1980. Dispariția a fost cauzată de scăderea calității apei. Cu alte cuvinte, poluarea cu nutrienții de la ferme a crescut creșterea algelor, sufocând iarba marină. Dar, de la revenirea vidrelor, iarba s-a extins cu mai mult de șase ori.