15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie, 2024

VIDEO | Imaginile toamnei. Un exemplar superb de cerb carpatin și-a făcut apariția în curtea unei școli din Râșnov

Un exemplar superb de cerb carpatin și-a făcut apariția în curtea unui liceu din Râșnov.

Un exemplar superb de cerb carpatin și-a făcut apariția, joi dimineață, în curtea unei școli din Râșnov, potrivit BizBrașov.

În numai 24 de ore, imaginile au făcut înconjurul mediului online. Acestea s-au viralizat pe cele mai importante rețele sociale și au fost difuzate la televizor.

Cerbul nu a putut fi direcționat către pădurea de unde venise. Drept urmare, reprezentanții Primăriei și ai Ocolului Silvic au fost nevoiți să-l tranchilizeze pentru a-l putea reloca.

Exemplarul nu a provocat daune sau incidente. Elevii liceului au fost înștiințați de proesori să nu se apropie de acesta.

Este primul cerb care a fost văzut vreodată în Râșnov. Recent, de nenumărate ori, urșii au coborât în oraș după hrană.

Cerb superb în Râșnov. Cât de răspândit este în România

Cerbul carpatin, cunoscut științific sub numele de Cervus elaphus, este una dintre cele mai impresionante specii de cerbi din România și din Europa Centrală și de Est. Acesta face parte din familia Cervidae și este adesea denumit și „cerb roșu“. Cerbul carpatin are o importanță ecologică și culturală semnificativă. El este un simbol al naturii sălbatice și al pădurilor carpatice.

Răspândirea cerbului carpatin în România este destul de extinsă, cu populații semnificative în mai multe regiuni ale țării. Acești cerbi pot fi găsiți în special în Carpații Meridionali și Orientali, dar și în alte lanțuri montane mai mici. Rezervațiile naturale, precum Munții Bucegi sau Munții Retezat, oferă habitatul potrivit pentru aceste animale, iar ariile protejate contribuie la conservarea speciei.

În România, cerbul carpatin este protejat de lege și este o specie emblematică pentru conservarea biodiversității și ecoturism. Parcurile naționale și ariile protejate, precum Parcul Național Piatra Craiului, oferă oportunități excelente pentru observarea acestei specii în sălbăticie. Cu toate acestea, conservarea cerbului carpatin rămâne o preocupare importantă, deoarece presiunile asupra habitatelor naturale și activitățile umane pot amenința populațiile acestei specii fascinante de cerbi.

spot_img
Latest news
știri