Vărșand: Zeci de mii de kilograme de deșeuri au fost oprite de polițiști

Sursa foto: Arad Online
Sursa foto: Arad Online

Zeci de mii de kilograme de deșeuri au fost depistate de polițiștii de frontieră de la Vărșand. Cele patru camioane erau încărcate cu deșeuri și proveneau din mai multe state: Austria, Suedia și Germania. Transporturile aveau ca destinație România, dar au fost oprite de către oamenii legii, în localitatea Vărșand.

Polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în țară a celor patru automarfare în care se aflau peste 56.000 de kilograme de deșeuri. Mai mult, deșeurile se aflau într-o stare avansată de degradare, fiind vorba despre haine second hand, plastic și carton, precizează publicația Arad Online.

Pentru marfa transportată, șoferii celor patru camioane – toți cetățeni români – nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale. Polițiștii de frontieră de la Vărșand, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii de Mediu Arad au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate, mai arată sursa citată.

Sursa foto: Arad Online

La frontiera Borș au fost oprite alte două automarfare încărcate cu deșeuri

În data de 18.06.2021 și 19.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Vărșand au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a șase automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii textile, plastic, carton și haine second hand de la diferite societăți comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naționale de Mediu”, informează Poliția de Frontieră.

Mai mult, polițiștii au mai precizat și că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu textile, plastic, carton și haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege.

În total, în cele șase vehicule erau transportate 100.950 de kilograme de deşeuri. În toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.