Asociația Viitor Plus a lansat proiectul educațional de mediu VERDE GO: pentru oameni și pentru natură

Foto: Viitor Plus
Foto: Viitor Plus

În această lună, proiectul educațional de mediu VERDE GO a fost lansat de asociația Viitor Plus. Proiectul are două componente: un concurs educațional adresat învățătorilor din 10 școli din județul Argeș și o campanie de educație de mediu prin panouri informative în puncte de interes din Argeș și București.

Concursul educațional se adresează învățătorilor și elevilor de clasa 0-IV și presupune desfășurarea de activități practice și educative, pe tematica de reciclare (colectare separată), pe parcursul întregului an școlar. Premiile sunt în valoare de 11.000 de lei și 100 de kit-uri Zero Waste. Școlile din Argeș care doresc să se înscrie, o pot face la adresa de e-mail: verdego@viitorplus.ro.

VERDE GO transmite mesaje esențiale în ceea ce privește comportamentul și bunele practici în ceea ce privește:

  • colectarea separată;
  • reducerea consumului;
  • reutilizarea resurselor;
  • reciclarea deșeurilor.

Manualul de mediu VERDE GO abordează tematicile economiei circulare și schimbările climatice

Pentru partea educativă, învățătorii din Argeș vor avea la dispoziție un manual cu lecții despre mediu realizat special în cadrul acestui proiect. Acest manual ce va fi disponibil ulterior online, gratuit, ca resursă pentru învățătorii din toată țara.

Manualul de mediu VERDE GO abordează tematicile economiei circulare și schimbările climatice. Cele două probleme globale sunt transpuse în lecții potrivite vârstei copiilor, adaptate predării online și offline, astfel încât învățătorii să poată preda la clasă, cu impact, măcar o lecție pe lună, precizează Radio Eco Natura.

Investiție permanentă în educația ecologică: ”Copiii vor fi cei mai afectați de schimbările de mediu”

Este esențial să investim în copii de toate vârstele și în nivelul lor de cunoștințe, de înțelegere și de implicare în zona de protecție a mediului, iar asta nu se poate face fără un program educațional consistent, cu viziune pe termen lung. Ei vor fi cei mai afectați de schimbările de mediu. Ei sunt mai receptivi la obiceiuri noi. Ei sunt cei care pot da informația către generațiile mai mari.” A declarat Teia Ciulacu, președinte și fondator al Asociației Viitor Plus.