Bucureștiul adoptă: Un câine adoptat e un câine salvat

Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Un animal de companie adoptat este un patruped salvat. Mai mult, adopția vine cu multiple beneficii privind sănătatea psihică și fizică a celui care a ales să nu cumpere, ci să salveze.

Primăria Municipiului Bucureşti, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Proedus, Circul Metropolitan şi ARCEN organizează, în weekend, mai multe evenimente în cadrul campaniei de promovare a adopţiei câinilor din adăposturile ASPA, precizează, pe pagina de Facebook, Radio Eco Natura.

Ziua Porților Deschise ASPA Bragadiru: o vizită poate însemna un patruped adoptat și șansa lui la o viață mai bună

Astfel, vineri, la sediul ASPA Bragadiru are loc Ziua Porţilor Deschise, între orele 12,00 – 20,00, pentru cei care doresc să viziteze adăpostul şi să-şi găsească patrupedul „pereche”.

De asemenea, adopţia este gratuită, oricine putând face o schimbare pentru sine, dar și pentru necuvântător.

Parcul Izvor: locația unde bucureștenii (și nu numai) pot adopta un cățel

Cei care doresc să adopte câini trebuie să prezinte următoarele acte: copie CI, dovadă venit şi dovadă spaţiu.

Sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 9,30 – 12,30, bucureştenii pot adopta un căţel din Parcul Izvor, unde, cu sprijinul Circului Metropolitan, va fi organizat un târg de adopţii în incinta zonei de spectacol.

În intervalul orar 19,00 – 21,00, căţeii adoptabili, însoţiţi de voluntarii Proedus, vor ieşi la plimbare pe Calea Victoriei, unde se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise”.

Cei care vor dori să adopte un căţel în timpul târgului sau în timpul plimbării pe Calea Victoriei vor primi formulare de rezervare, adopţie şi carnetele de sănătate ale căţeilor, mai precizează sursa citată.